Pois alta vaan, nyt lasketaan, en pelkää ollenkaan!

"Kyllä käy sääliksi näitä lapsia täällä. Mäkeäkin joutuvat laskemaan tämmöisissä paikoissa." (Viittaus jalankulkualikäytävään viettäviin rinteisiin, muita mäkiähän täällä ei ole tsiljardien kilometrien säteellä.)

"Mikäs tuossa on laskiessa? Mäkihän se on siinä missä muutkin."

"No joo, mutta ei siinä oo sitä tunnelmaa... Se on kuitenkin ihan eri fiilis kun laskee sellaista oikeaa luonnonmäkeä joka päättyy keskelle autotietä. On se jotenkin aidompaa, se jännitys ja kaikki."

Kommentit

 1. Minä olen julistautunut moneen kertaa talvivihaajaksi ja siksi itseänikin naurattaa talven kaunes juuri tällä hetkellä kun täällä on satanut lunta niin sairaasti. Puitten oksissa oli lunta ja aurinko paistoi joten melkein unohdin kuinka inhoan talvea. Sisälle tullessa kaikki muistui mieleen, mitään ei näe vaikka kaikki valot palaa, joka paikkaa kutittaa ja koko iho hilseilee, nenän limakalvot kuivuu ja veri muttuu kuivuneiksi veriklimpeiksi,TÄMÄ on sitä oikeaa talvifiilistä:)

  Taidat asua pohjanmaalla vai kun ei ole mäkiä, ainakin niin ne muut on kertonu siis ettei ole mäkiä. Täältä tulkaa hakeen kuormureilla lunta niin saatte vaikka hyppyrinmäen mukuloille.

  VastaaPoista
 2. Pohojammaa on juu litteä paikka. Eka visiitti tänne reilu vuosi sitten oli kunnon kyldyyrisokki. Kun kuitenkin ensimmäiset 30 vuotta elämästäni olen elänyt joko mäellä tai mäen alla. Mutta nyt tähän on tottunut. Kai. Onhan se kätevää kun ei tarvitse kiivetä mihinkään. Eikä sitten kyllä laskeakaan.

  VastaaPoista
 3. Hei säästyy paljon energiaan kun ei tarvi kiivetä mäkeä ylös:)

  VastaaPoista
 4. Oulu on pska kaupunni. Myös mäkien suhteen. Toista on täällä Etelä-Lapissa, jossa rouva Belladonna valitteli, että oli pelkkää jyrkkää ylä- ja alamäkeä kun Lepuskin lavuilla hiihtämässä kävi. Tiivistin suksen pohjatyöt yhteen 12,90,- maksaneeseen pikaluistoon (-5c - -20c). Insinöörimäistä!

  VastaaPoista
 5. Hiihtämisen suhteen Oulu on hyvä kaupunni. Minä ja sukset emme kauhean hyvin mahdu samaan lauseeseen, mistään muusta puhumattakaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit