Joulu joutui jo rintoihinkin

Minähän en siis ole jouluihminen. En todellakaan. Joka vuosi harkitsen joulunvieton lopettamista sillä perusteella, etten edes kuulu kirkkoon saati ole muutenkaan kiinnostunut kristillisestä perinteestä. Äitikään ei enää osta minulle joulukalenteria, täti ja Viiu näköjään kyllä... Joululaulut (paitsi Sylvian joululaulu) ovat keskimäärin ihan kamalia renkutuksia (erityisesti lasten laulamana), inhoan ihmisiä, jotka toivottavat hauskaa joulua jo marraskuussa (tai ylipäänsä ennen jouluaaton aattoa) ja kaiken kaikkiaan joulu on stressaavaa kaupallista kakkaa.

Melkein joka vuosi huomaan kuitenkin kauhukseni saavani jonkunlaisen jouluviruksen.

Tänä vuonna en sentään tehnyt joulukortteja vielä marraskuun alussa, toisin kuin vuosi sitten, mutta tehty ne on jo ja postiinkin kiikutettu. Tänään myös eksyin Visuaalisesti vaativaan ja sieltä jotenkin eteenpäin muihin jouluaiheita käsitteleviin blogeihin. Sen seurauksena ripustin sängyn päätyyn jouluvalot. Ja huomasin miettiväni, mistä saamme jouluverhot keittiöön. Tai minne voisin ripustaa kaksi Pentikin punaista lasitulkkua. Piparitaikinakin pitäisi tehdä.

Toivottavasti Don tulee pian töistä ja käskee ottaa edes nuo jouluvalot pois...

Kommentit

 1. Hyvänen aika nainen oletko tulossa sairaaksi, vanhaksi vai oletko raskaana!!!Alkuvirkkeet luin ja olin jo ihan että VIHDOINKIN toinen ihminen joka inhoo jouluhössötystä mutta kirjoituksen edetessä huomasin suuren petoksen:)
  En ole tehnyt manuaalisia joulukortteja, digitaalinen on kyllä tehty.Yhtään jouluvaloa ei ole edes ulkona (olen ruvennut poikotoimaan niitäkin kun naapurit pitävät huolen varmasti että koko Espoo on valaistu) MUTTA en ilmoittautunut vapaa-ehtoiseksi töihin tänä vuonna eli se on hieman liennytystä.
  Pidä nyt ittes naisena eläkä osta jouluverhoja:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Henrietta! Lienee helpompi pysyä kaidalla tiellä, kun tietää että sukulaissielujakin on. Jatkan taisteluani joulua ja jouluverhoja vastaan! :)

  VastaaPoista
 3. Olispa mullakin sängynpääty!

  VastaaPoista
 4. Joo. Toi sänky on sellainen, josta en luovu vaikka mikä olisi. Toiset ottavat palavasta talosta valokuvat mukaan, mie varmaan yrittäisin raahata sänkyä...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit