Piparitehdas

Sain vihdoin aikaiseksi väkertää pipareita. En muistanut millä ohjeella tein taikinan vuosi sitten, joten otin käyttöön jossain mainosläpyskässä olleen. Ja täytyypä sanoa tytöt ja pojat, että oli vallan makoisa ohje! Tai en minä niistä pipareista vielä tiedä, mutta taikinan syöntihän se on se pääasia, ja taikina oli parasta ehkä ikinä. Siksi myös jaan ohjeen teidän kanssanne:

Piparit

3 dl siirappia
1 tl kutakin: kanelia, inkivääriä, neilikkaa ja kardemummaa
250 g margariinia
2 dl sokeria
1 muna
2 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja

Kiehauta rasva, siirappi, mausteet ja sokeri. Sekoita jauhot ja sooda ja lisää muna sekä siirappiseos kun se on jäähtynyt. Lykkää viileään vuorokaudeksi. Kaulitse ja syö, tai siis tee niitä pipareita.

Harrastettuani tutkivaa journalismia keittiössä, huomasin omistavani 17 erilaista piparimuottia... Muun muassa tuollaisen ihQun kruunumuotin, joka kuitenkin käytännössä osoittautui aika huonoksi. En saanut nimittäin yhtään kruunua ehjänä pellille, sakaroiden väliin jäi aina ylimääräisiä palasia. Kyynel.

Kommentit

  1. Voi vide katos mun kommentti aargh
    Mä haluaisin kanssa tuollaisen kruunumuotin, en leipomiseen vaan savimuotiksi. Eilen kaupassa laitoin tähtimuotin kärryyn ja mies katsoi minua kuin mielenvikaista ja tokas meinaanko leipoa, katsoin takaisin kuin toista mielenvikaista että NO EN vaan ostan sen savitunneille ja viereisestä hyllystä ostin valmiita pipareita:)
    Tuo sun edellinen askartelupostaus oli sairaan hauska,kikattelin runsaasti. Mun on pitää ruveta sun vakkarilukijaksi jotta et katoa maailmastani, kirjoitat niin hauskasti. Kiitos hyvästä mielestä:)

    VastaaPoista
  2. Heh, tervetuloa vaan lukijaksi! Luultavasti tuo mun kruunumuotti löytää uuden elämän jossain muussa tarkoituksessa. Ois vaan ollut niin prinsessaa syödä sellaisia pipareita. Mut ei väkisin. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit