Joulun jälkeen on pakkassää

Se sitten meni se joulu. Ensin oltiin Keski-Suomessa Donin vanhempien tykönä. Käytiin hautuumaalla, syötiin kinkkua, avattiin paketteja, paleltiin ja sen sellaista. Sitten suunnattiin Imatralle syömään kinkkua, avaamaan paketteja ja pelaamaan Trivial Pursuitia toistensa päälle kiljuvien karjalaisten kanssa (minä voitin kolme peliä, tietenkin). Autossa istuttiin sellaiset 1200 kilometriä, mutta sääennusteiden pelotteluista huolimatta lumisadetta ei näkynyt koko matkan aikana.

Leipomani viski-juustokakku katosi parempiin suihin jo ennen aattoa. Murustakaan ei jäänyt jäljelle, saati Imatralle vietäväksi, ja palautteesta päätellen kaakkua voisi tehdä toistekin. Koristelu ei ehkä ihan onnistunut. Tein leivinpaperin päälle suklaasta tekstin Hauskaa Joulua. Valitettavasti Hauskaa meni kahtia kun sitä paperista irrotin. Siksi kakussa luki vain Joulua. Onneksi se ei kuitenkaan makuun vaikuttanut.

Ensimmäisen "joululahjan" sain jo aatonaattona. Sen ansiosta voin tammikuusta lähtien tituleerata itseäni osa-aikatyöttömäksi. Uusi duuni hirvittää ja vastuu painaa jo nyt, mutta en kyllä oikein osaa kuvitella mielenkiintoisempaa työympäristöä. Muutkin lahjat olivat oikein mieleisiä, hajuvesi- ja kaulakorulinja on Donillekin tuttu ja turvallinen, enkä loukkaantunut edes kinkkumittarista. Seinänaapurimme tullee pitämään eniten saamastani karaokesetistä, sillä tästä lähtien naapurihäiriköinnin vaihtoehdot ovat epävireinen, mutta innokas kitaransoitto sekä epävireinen, mutta innokas laulu.

Kommentit

 1. Toi kakkuhan on tosi hieno, mie en raaskis syödä kun niin hieno koristelu. En tajunnu sun työjuttujas, eka luulin et olet saanu kenkää mutta sit sulla onkin kai uus duuni....haa vai oleks raskaana?!?
  Naapuriparat onneksi et asu mun seinänaapurissa :)

  VastaaPoista
 2. Juu uusi duuni on tiedossa, eli loppuu tämä täysipäiväinen työttömänä lorvailu ainakin osittain. Onhan se kauheeta, kun joutuu elannokseen jotain tekemäänkin... ;)

  VastaaPoista
 3. No on joo, mä just alan vuodenvaihteessa tekeen vain 80 % työaikaa vuoden ajaksi. Sen jälkeen kun ala-asteelle mennyt en ole pahemmin saanut lorvailla..kerran olin puolivuotta työttömänä ja se on ainut aika joten nyt on ihan hyvä ottaa omaa aikaa hieman enmmän. En tiedä mitä teen ,syljeskelen vaikka kattoon kuhan ei tarvii töihin mennä.
  Pääsitkö oman alan töihin!? Varmasti jännittää:)

  VastaaPoista
 4. Kattoon syljeskely on ihan mukavaa puuhaa. Paitsi tietysti, jos sitä joutuu ihan koko ajan tekemään.

  Jos oman alan hommilla tarkoitetaan graafikon töitä, niin niitä en saanut. Taiteellisiin piireihin pääsen kuitenkin pyörimään. :)

  VastaaPoista
 5. No luovaa siis anyway ja sen on hyvä ettei tarvi putkimiehen töitä tehdä, vois olla joskus motivaatio ongelmia vaikka rahaa siitä sai kun roskaa.. Mulla on motivaatio ongelmia vaikka ns. luovalla puolella olenkin, haluan luoda itselleni en työnantajan sääntöjen mukaan:)

  VastaaPoista
 6. Mulla tuo itselle luominen on vielä vähän työn alla. Niin sanotusti. Mutta ehkä siitäkin vielä joskus jotain kehkeytyy...

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa Babyloniin! Kohta on vielä isompi rivitalon pääty maksettavana. Mutta kakku oli kyllä hyvää (ja rrraskasta).

  VastaaPoista
 8. Ei kevyt kakku voi hyvää ollakaan!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit