PuutarharetkelläMännäviikolla satuimme katsomaan telkkarista tulleen Italian puutarhoissa -sarjan, joka oli yllättävän viihdyttävä, vaikka meillä molemmilla se viherpeukalo onkin melkolailla keskellä kämmenselkää. Tiedä sitten johtuiko se sarjan innoituksesta vai mistä, mutta saimme vihdoin tehtyä retken Oulun yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan. Kasvihuoneisiin olisi ollut sisäänpääsymaksu ja maksutapana näytti olevan tasarahan jättäminen purkkiin. Koska meillä ei tietenkään ollut tasarahaa, jätimme kiltisti kasvihuoneet väliin ja samosimme ulkopuutarhassa.

Aivan Italian puutarhojen vertaiseen elämykseen kasvitieteellinen puutarha ei yltänyt, mutta miellyttävä paikka se silti oli. Puutarha osoittautui yllättävänkin isoksi ja vaihtelevaksi tekokukkuloineen ja tunnin sai ihan helposti kulumaan kasveja ihmetellessä.

Kommentit

  1. Ei sitä viherpeukalo tarvii olla että voi nauttia kasvitieteellisestä. Hesan tarhat on ainakin ihanan rauhallisia paikkoja joissa on ihan kiva vaan olla ja lukea vaikka kirjaa.

    VastaaPoista
  2. No se on kyllä onneksi totta. Minäkin jo suunittelin, että tuonne voisi mennä kasveja piirtelemään, mutta ehkä odotan jos tulee vähän lämpimämpää. Nimim. Vilukissa. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit