Mitä olin silloin - elokuu 1999Puutalobaby-blogissa haastettiin muistelemaan vanhoja viiden ajankohdan avulla. Niitä ovat elokuu 1999, huhtikuu 2003, maaliskuu 2009, 18.9.2009 ja 17.7.2010. Tästä alkaa oma viiden päivän mittainen muistelusarjani, olkaa hyvät!

-------------------------------

Vuonna 1999 minä täytän kaksikymmentä ja kirjoitan 76 sivua päiväkirjaa tietokoneella.
Jokaisen merkinnän alussa on maininta siitä, kuinka monta päivää vuosituhatta on vielä jäljellä.
Kirjoitin ylioppilaaksi vuotta aiemmin, mutta en saanut opiskelupaikkaa. Pääsin sen sijaan työharjoitteluun paikallislehteen ja olin vakuuttunut siitä, että minusta tulee isona toimittaja (ei muuten tullut).

Heinäkuussa olen kokenut ensimmäisen, noin kahden päivän pituisen "seurustelusuhteeni" kymmenen vuotta minua vanhemman miehen kanssa. Se on päättynyt siihen, että kumpikaan ei enää ota yhteyttä. En ole asiasta murheellinen, sillä suuri maailma odottaa minua! Elokuun puolivälin tienoilla lähden nimittäin opiskelemaan journalismia Lahden kansanopistoon. Muutan ensimmäistä kertaa pois kotoa, joskin melko turvallisesti, sillä seuraavan vuoden tulen asumaan kansanopiston viidennen kerroksen asuntolassa, jonka huoneissa on leveät ikkunalaudat.
Asuntolan nimi on Pilvilinna.
Se ei viittaa huumeidenkäyttöön.

Sopeudun kansanopistoon melko hyvin, paremmin kuin uuteen vartalooni. Olen vajaan kahden vuoden aikana laihtunut reilut kolmekymmentä kiloa, kiitos diagnosoimattomien sappikivien. Nyt ne tosin ovat vihdoin löytyneet ja syyskuussa minua odottaa leikkaus. Ensimmäistä kertaa elämässäni en ole se pulska tyttö, jona minua on totuttu pitämään, mutta siihen sopeutuminen on vaikeaa.

Kommentit

 1. Kiva postaus! Sopii luettavaksi tällaiselle uteliaalle. =)

  VastaaPoista
 2. Heh, paljastaa, muttei toivottavasti liikaa. :)

  VastaaPoista
 3. ooooo loistoa :D
  itekin rupesin jo hahmottelemaan, kauheen hauskaa tämmönen muistelu!

  Mäkin olin kansanopistossa 2007 ja asuin pilvilinnassa, suoraan yhteiskeittiötä vastapäätä olevassa huoneessa, johon mahtui kaks tyttöä. Opistoajat oli kyllä valehtelematta ehkä parasta aikaa ikinä. :)

  VastaaPoista
 4. Kansanopistoaika oli kyllä ihan omaa luokkaansa. :) Mulla oli jaettu huone jossain siellä käytävän alkupäässä. Puolen vuoden jälkeen kämppis tosin vaihtoi opistoa, joten sitten sain olla huoneessa ihan itseksein. :)

  VastaaPoista
 5. Mä oon missannut tän täysin :D! En tiiä onko mun raskausdementiani pahentunut, mutta säkin olet ollut opistolla <3. Voi että sitä LKO:n villiä aikaa, mulla vuosi ennen muotsikkaa kuvislinjalla itseään etsien. Melkosen mimmin sieltä itsestäni löysinkin :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa miten samaa rataa on kuljettu. :)
   Hyvän löydön tunnut kyllä tehneen!

   Poista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit