93/365 Joella

Oulujoen jääkerros ohenee uhkaavasti. Jäljellä olevaa jäänreunaa koristaa liki katkeamaton ketju sorsia. Välillä yksi jahtaa toista, sitten toinen yhtä ja toisinaan pulahdetaan hyiseen veteen uimaan. Toisinaan ihmetellään pulujen kosintamenoja. Kävelysillalla on ruuhkaa. Hölkkääjiä, koiranulkoiluttajia, äitejä lastenvaunuineen, vanhuksia pyörätuoleissaan, teinejä polkupyörineen... Kamerani kanssa tunnen olevani koko ajan tiellä. Don ikuistuu kuvaan liikennemerkin kanssa, jossa lukee ajoittain liukas. Sopii hyvin hänen semisavoilaiseen luonteeseensa.

Kommentit

  1. Pulujen soidinmenoista tuli mieleeni Markus Kajo, joka kirjoitti jossain pakinassaan, ettei ole koskaan nähnyt pulun poikasia (vai onko tuo yhdyssana?).
    Asia jäi vaivaan minua (kuten jokaista lukijaa, että kiitti vaan Kajo), eihän niitä poikasia missään ole näkynyt. Etsitty on, ei tosin mitenkään tarmokkaasti (= tuskin lainkaan, mikäli yleistä luonnon silmäilyä ei lasketa mukaan).

    Pyydänkin siis, että korjaat tämän puutteen niin monen ihmisen elämästä ja vietät valtaosan (tai kaiken) vapaa-aikasi kytsimässä niitä poikasia ja otat sitten (miel. söpön) valokuvan niistä. Onhan siitä sinulle toki vaivaa ja työtä, mutta palkkiona ilon tuottaminen ja vuosien pohdinnan päättäminen sekä Markus Kajolta että hänen uskollisilta lukijoiltaan. Voipa sillä voittaa suht varmasti myös vuoden luontokuva palkinnon! ;)

    VastaaPoista
  2. Lupaan paneutua pulunpoikasiin ensi tilassa! Tai ainakin heti sitten, kun minulla ei ole muuta elämää. Eli varmaan heti huomenna... :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit