Jos ei niin pimeä yö täällä ois


Kun on valvonut tietyn pisteen yli, on vaikea mennä nukkumaan. Minulle niin käy helposti, kun siihen annetaan tilaisuus. Tilaisuudeksi riittää se, että olen yksin kotona.

Nyt yö ikkunan takana on vieras. Vieraat puut, vieras alkava kevät, vieras maan pinnanmuoto.

Minulle on kaksi ikkunaa, joiden takana yö on oikea.

Ensimmäinen ikkuna avautuu idässä omenan kukkien tuoksuun. Siellä ruoho on kasteesta märkää ja linnut nukkuvat vielä. Siellä on vihreäkantinen vihko, joka ei koskaan täyttynyt runoista kokonaan. Siellä uskalsin vielä katsoa kauhuelokuvia yksin.

Toinen ikkuna on viidennessä kerroksessa Hämeessä. Ja vaikken Hämeestä (joitain ihmisiä lukuun ottamatta) mitään kaipaa, kaipaan sitä ikkunasta avautuvaa näkymää.


Kaipaan niitä aamuyön hetkiä, kun taivas vastapäisten talojen takana alkaa vaaleta. Kun Riku Motorin valomainokset sulautuvat auringonnousuun. Liikenne hyrähtää käyntiin.

Vaikka elämä on parasta nyt, oli se parasta sen ikkunan äärelläkin.

Mutta ehkä tästä nykyisestä ikkunastakin tulee vielä oikea ja valvotuista öistä hyviä. Nyt minulla on meri lähelläni ja se on jotain paljon äärettömämpää.


---
Kuvat on otettu Lahdessa toukokuussa 2010 noin kolmen aikaan aamulla.

Kommentit

 1. Ootko ollut yöllä ottamassa noita kuvia?
  Niin ja etkö siellä uskalla yksin katsella kuhuleffoja ;)

  VastaaPoista
 2. Riku Motorkin on lopettanut jo toimintansa. Tuntuu hölmöltä.:( Ja äärimmäisen tutulta taasen tuntuu ajatukset maan vieraista (tylsistä...) pinnanmuodoista ja muista, itekin lahtelaisena kun kerta Oulussa nykyään asun.:)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia, tykkään niiden tunnelmasta.
  Meri on kiva, sen läheisyys on ihmiselle hyväksi. Käy jokin muukin vesistö, mutta meri on kuitenkin meri.

  VastaaPoista
 4. Bemary, onneksi Riku Motor on lopettanu toimintansa vain siinä vanhassa rakennuksessa ja toimii edelleen Anttilanmäen puolella. Piti kyllä ihan nettisivuilta tarkistaa kun ehdin säikähtää. :)

  Pauliinalotta, vettä pitää olla. Meri on tälleen sisämaassa kasvaneelle jo melkein liikaa.

  VastaaPoista
 5. Tota en tiennytkään! Vaan eipä se silti ole sama juttu kuin ennen, se kun oli "aina siinä" ja nyt tilalla on jotain aivan muuta. Tänään muuten autolla ohi siitä asiaa sen kummemmin ajattelematta ajelinkin.:p

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit