69/365 Itä-Suomessa tuulee

Masentavampaa kuin Imatra maaliskuussa on todennäköisesti vain Imatra lokakuussa. Ja Kouvolan rautatieasema. Mihin aikaan vuodesta tahansa. Lämpötila on sinnikkäästi plussan puolella, tuulee idästä, taivas on harmaa kuin virttynyt villasukka ja lumi tienposkissa enää harvoin valkoista. Tiet ovat täynnä kuraa ja jäätä.


Tässä miljöössä on vaikea muistaa, että kauneuttakin on. Että joskus vielä terassituolit täyttyvät ja koski kuohuu. Big band -teltta nousee, kävelykadulla käryävät valtavat muurinpohjapannut ja ihmiset täyttävät keskustan (yhden niistä kolmesta). Niin lähellä mutta niin kaukana.


Äiti heitti tulppaanit roskiin. Minä olisin pitänyt niitä maljakossa vielä viikon.

Kommentit

 1. Voi surku noiden tulppaanien kohtaloa. Ihanan värisiä!

  Erikoispyyntöni: jos olet vielä Imatralla, kuvaa sitä! Olen joskus varmaan vauvana ollut siellä viimeksi. :( Haluaisin niin omista oudoista syistäni nähdä, millaista juuri siellä on.

  Kiitos muuten järkyttävän nostalgisista hetkistä, jotka saan aina sun Oulu-kuvista. Oi, niitä opiskeluaikoja...

  VastaaPoista
 2. Olen kyllä Imatralla ja jalo tarkoitukseni oli kuvailla ympäriinsä, mutta tämänhetkinen lumisade taitaa vähän vaikeuttaa tilannetta. Ainakin motivaatio lähteä tarpomaan tuonne hankeen on aika minimissä. :\

  Mutta ällös sure, Imatra-kuvia tulee varmasti myöhemminkin. Vanhempani tuskin ihan kohta ovat täältä pois muuttamassa... :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit