74/365 Konttitalot

Mitä tulee, kun pinotaan kasa kontteja päällekkäin ja tehdään niihin ikkuna-aukot?

Maailman rumimpia kerrostaloja.

Oulun Tuirasta löytyy valitettavan kattava valikoima moisia hirvityksiä. Visuaalista silmääni särkee joka kerta, kun joudun talojen ohi kulkemaan. Mikä tapahtuu aina, kun menen bussilla kaupunkiin.

Kommentit

 1. Viime kesänä satuin näkemään, kuinka juurikin noista taloista vaihdettiin ikkunoita tms, ja niitä vanhoja ikkunoita pudoteltiin melko korkealtakin roskalavalle. Ah sitä särkyvän lasin helinää!

  VastaaPoista
 2. Kerran ajauduin juhlimaan yhteen noiden konttitalojen sisuksiinsa kätkemistä asunnoista. Ah, miten rikkumattomasti vaikkapa kylpyhuone kalusteineen ja muovimattoinen noudattikaan tuota harhateille luiskahtanutta tyylisuuntausta!

  VastaaPoista
 3. Heli, nyt alkoi miltei harmittaa, etten ollut viime kesänä täällä!

  Lena, voin hyvin kuvitella kylpyhuoneen ja ulkoseinien välisen harmonian. Ikävä kyllä...

  VastaaPoista
 4. öööhm... siis tosi kamalia ja kamalinta on se, että noissa joutuu ihmisiä asumaan ja pitämään paikkaa kotinaan, ei kiva.
  Yleltä tuli hyvä ohjelmasarja "Tehtävä lähiössä", josta tosin välillä ns. kotikäynneillä tuli mieleen, jotta onkos tässä idyllissä nyt kyse lähiöstä ollenkaan. Keskustelut asiantuntijoiden kanssa lähiöiden rakentamisesta ja vaiheista olivat ohjelman parasta antia, karua tietoa toki välillä, mutta asiallista ja myös kivoja erilaisia näkökulmia, ei niin jumittuneita kuin oma lähiö-käsitykseni.

  VastaaPoista
 5. No siis sehän juuri on kamalaa, että ihmiset joutuvat asumaan tuollaisissa hirvityksissä! Kun kerrostaloista ei kuitenkaan olisi pakko tehdä ihan noin kamalia. Aina on vaan pakko säästää ja sitten ihmetellään kun on homevauriota ja tyypit masentuu. Kai sitä nyt masentuu jos tommosta seinää joutuu keittiön ikkunasta vuosikaudet kattomaan!

  Jotenkin tää rakentaminen ja etenkin vanhojen rakennusten kohtelu saa miut aina tuohtumaan. :\

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit