Merkkareita ja kommunisteja

Donin pikkuveli Giorgio erehtyi jouluna jossain sivulauseessa mainitsemaan, että on etsiskellut pääkallopipoa. Semmoisiahan ei kannattaisi suustaan päästellä, jos seurassa on neulontataitoisia ja -intoisia henkilöitä. Kuten vaikkapa minä. Tai jos syntymäpäivät sattuvat olemaan lähiaikoina.

Etsiskelin siis eräänä iltana intterwebsistä pääkallopipon ohjeen ja toisena iltana tikuttelin sellaisen kaksinkertaisesta mustasta Nallesta ja valkoisesta Seiskaveikasta. Donin alkuperäinen väriehdotelma oli hiukan hempeämpi, jotain pinkki-vihreä -linjaa, mutta se sitten jotenkin jäi.

Kallo luineen tuotti aluksi ongelmia, koska en silmukoita ole koskaan aikaisemmin jäljentänyt, mutta kun pääsin kärryille siitä jutusta, alkoi homma luistaa. Jopa sen verran hyvin, että tarjouduin tekemään Donillekin kallopipon, tai merkkaripipon, kuten Giorgio itse sitä lahjan saatuaan kutsui. Don ei kuitenkaan huolinut samanlaista, joten syntyi muunneltu versio, ns. "kommunistipipo", jonka tähtikuviosta olen kohtuuttoman ylpeä. Piirsin sen nimittäin ihan itse! Ajatelkaa, tähti! Aivan valtaisan vaativa ja monimutkainen kuvio! Minun täytyy olla nero!

Pipon oranssi lanka on kaksinkertaista Nallea ja tähden materiaali itse värjättyä Nallea/Seiskaveikkaa syksyltä 2008. Väri lienee peräisin kanervasta, jos oikein muistan.

Kommentit

 1. Hienoa kattella, kun joku saa aikaan hyvää jälkeä ja tunnistettavia asioita. Oma pipoviritelmäni virkaten "vähän" epäonnistu ja purin pois jo aika alkutekijöissä. Taidan pysyä ranteenlämmitin-linjalla :)

  Kivaa muuten, kun sieki alotit tuon kuvausprojektin! Nimenomaan; kuvan otto päivässä on vähän hauskempaa, kuin koneelta kaivaminen ;) Minen ainakaan suostu itelleni siinä lipsumaaan.

  VastaaPoista
 2. Ranteenlämmittimiäkin aina tarvitaan. :) Mulle noi pipot tuntuu jotenkin sopivan, eivät ole liian suuritöisiä mutta kuitenkin voi halutessaan kikkailla.

  Tsemppiä sullekin kuvausprojektin kanssa, kävin kerran jo ihailemassa miten hyvin olet aikaisemmin siinä onnistunut!

  VastaaPoista
 3. Voisko joku kertoa mulle miten noi kuvion reunat eli langanvaihdot tehdään ilman, että siitä tulee helvetillinen lankasotku kääntöpuolelle ja reikiä kuvion reunaan? Tein tuolla samalla pääkallokuviolla itselleni villasukat kerran, mutta siellä sukan sisäpuolella on lankaa niin että sukat on tuplapaksut siltä kohtaa ja tämän lisäksi jouduin solmimaan niitä lankoja keskenään, ettei pääkallon keskelle tai reunoihin jäänyt kauheita reikiä. Yhyy, en osaa!

  VastaaPoista
 4. Ne pitäis jotenkin ne langat (siis pohjavärin lanka ja kuvion lanka) laittaa siinä reunassa ristikkäin, niin sitten ei tule reikiä. Olipa tosi hyvä selitys muuten... Helvetillistä lankasotkua ei kyllä pysty välttämään juur mitenkään.

  Tosin näissä mun pipossa tuo reikäongelma poistuu kivasti, koska kuvio tehdään siihen päälle. Sitten kun sen silmukoiden jäljentämisen tosiaan hiffaa.

  Mut kyl sä Tiina osaat! Mä luotan sinuun!

  VastaaPoista
 5. Pirates hats arrrre better than grog in the sea. You savvy?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit