Kalenteripyyhkeitä ja maatuskoja

Don lähti laskemaan pulkalla mäkeä pitkän viikonlopun ajaksi, joten minulle jäi hyvin aikaa kehittää itseäni ja tehdä tyttöjen juttuja. Tällä kertaa se oli yhtä kuin kansalaisopiston Valotustekniikan perusteet -kurssi, jolla tehtiin valotusseuloja kankaanpainantaa varten. Samaa hommaa siis, mitä vuosi sitten teimme Lahden Muotoiluinstituutissa. Elikkä näin ja näin.


Tällä kertaa olin paremmin varustautunut ja tiesin melko lailla mitä haluan tehdä. Vuoden 2012 kalenteriastiapyyhkeiden seula valottui kauniisti, myös se vuosiluku 2011 siellä alakulmassa... Pienellä kikkailulla onneksi saan lopputulokseen oikean vuoden. Koepainantakankaani oli paksuhkoa pellavaa, hieman tasaisemmalla kankaalla jälki olisi kaiketi parempaa.


Kalenterin lisäksi tein viehkon ja tosi omaperäisen maatuskakuosin, joka onnistui myös vallan hienosti. Lisäksi on vielä puu, mutta sitä en jaksanut enää ryhtyä painamaan. Jalat olivat jo muutenkin seisoskelusta kipeät. Tietysti juuri nyt, kun kotona ei ollut ketään, joka olisi innosta hihkuen halunnut hieroa pikkupikkuvarpaitani. Itse asiassa kotona on aika harvoin ketään sellaista...

Näistä maatuskoista tuleepi hamonen, mikäli ompelukoneeni Victoria ja viitseliäisyyteni suovat.

Samat mammat lähikuvassa.

Tässäpä oikea luksustiskirätti! Kokeiluluontoisesti painetussa rätissä on maalin seassa kultaista kimalletta.

Kommentit

 1. Vau, mahtavia juttuja. Mäkin haluan osata :)

  VastaaPoista
 2. No siit vaa tekee! Ei se oo olleenkaan vaikeeta. Pikkuapulaisetkin varmaan tykkäis... :)

  VastaaPoista
 3. Tämän mä haluaisin osata mutta kai se vaatii kurssin. Olen joskus yrittänyt netistä lukea asiasta mutta tarvikelistan kohdalla jo pinna loppuu. Tarvitsen kädestäpitoa ja elävää opastusta.
  Aivan fantsuja juttuja sait tehtyä.

  VastaaPoista
 4. Tidätkö mistä sitä valotusemulsiota voi ostaa?!

  VastaaPoista
 5. Ei mullakaan hermo riittäisi itse opiskeluun. Ja pakko myöntää, että vasta nyt tämän kurssin jälkeen tiedän miten homman voisi kotona tehdä.

  Valotusemulsiota (ja kaikkea muutakin asiaankuuluvaa) saa ainakin Emo Tuotannolta ja Seriväriltä. Emolta tilattiin tuonne kurssille juttuja.

  VastaaPoista
 6. Ma olen opiskellut tuon kaiken vain teoriassa, mutta kivalta näyttää. Mikä tuo rakennus on?

  VastaaPoista
 7. Hansu, eilen saunassa pohdiskelin jo, että mitenkä valotusseuloja voisi tehdä esmes tuolla meidän kylpyläosastollamme. Että sitten kun HMK kokoontuu täällä...

  Rakennus on entinen kauppa Niskalammelta.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit