Prinsessajuhlia

Tiimarin mainonnasta on noussut pienehkö kohu. Kaikkein pelottavinta asiassa ovat kuitenkin nuo lukuisat lukijoiden kommentit, joita tähän Ilta-Sanomien juttuun on kertynyt ja josta allaoleva poimintakin on.
"Se nyt vaan on niin, että tytöillä ja pojilla on erilaiset teemat koskien syntymäpäiväjuhlia. Minua ainakin järkyttäisi/ pelottaisi, jos poikani(2kpl) juhlisi synttäreitään prinsessa teemalla, ei millään pahalla, mutta näin se vaan on."
Kirjoitusvirheiden lisäksi minua järkyttää ja pelottaa, että edelleen on ihmisiä, jotka ajattelevat noin.
Ja jotka perustelevat kantansa sillä, että se nyt vaan on niin.

Kommentit

 1. Jotenkin yllättävää, että jopa 80 % tuolla sivulla äänestäneistä on sitä mieltä, että tuo sukupuolijaottelu on hyvä juttu. Siis jotenkin sitä tuntee olonsa aika yksinäiseksi.

  Mustakin on ihan ok, jos tytöt haluaa olla prinsessoja ja pojat hämähäkkimiehiä, mutta yhtä ok on, jos tytöt haluaa olla hämähäkkinaisia ja pojat prinssejä.

  VastaaPoista
 2. No sanopa muuta. Tässä asiassa näkee niin selvästi miten syvään juurtunutta "luonnollisuus" on. Tavallaan sen ymmärtää, koska vaatiihan se ihan erilaista energiaa alkaa ajatella itse, kuin ottaa asiat "luonnollisina" "totuuksina".

  VastaaPoista
 3. Kyllä se vaan on niin. Muutenhan se poika olisi h0|\/|o. Sehän on raamatussakin kiellettyä. Kait..
  Supersankarinaiset on jees. Niinku se Jessica Alba 8)

  VastaaPoista
 4. Meillä on Giorgio vielä paljon juteltavaa...

  VastaaPoista
 5. Mä ehkä jopa vetäsin herneen nenään, kun torstaina eräs nainen kutsui tytärtäni pojaksi vain sillä olettamuksella, että vaatetuksena oli farkut, sininen kauluspaita ja luumunvärinen villatakki. Ei ne vaatteet tai värit tytöksi tai pojaksi tee! Eikä mun tyttäreni ole yhtään vähemmän tyttö, vaikka hiukset ovatkin vielä 1,5-vuotiaana lyhyet eikä häntä pueta kiireestä kantapäähän Hello Kittyyn. Hitto.

  VastaaPoista
 6. No kyllä oot kun siniseen puet tyttäresi... Itse asiassa kuulemani mukaan sininen on "alunperin" ollutkin tyttöjen väri ja vasta joskus 1950-luvulla tämä asetelma on kääntynyt päinvastoin.

  Tuo värien sukupuolittaminen ärsyttää mua jostain syystä kaikkein eniten.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit