Perjantain historia


Luennolla mietimme mitä on historia ja miten se on rakennettu. Voittajien historiaahan se ollut ja pääasiassa miesten. Kuulimme Amy Kaukosesta, joka valittiin yhtenä ensimmäisistä naisista pormestariksi Yhdysvalloissa. Suomalaisten vanhempien tytär teki historiaa, mutta ei siitä historian kirjoissa mainita.

Kotimatkalla sade lakkasi ja oikaisin hautausmaan poikki. Mietin mitä historioita sinne on kätketty. Ostoskeskuksessa osallistuin Uusi Rovaniemi -lehden kesäkuvakilpailuun. Vaikeaa oli valita hienoista kuvista sitä hienointa.

//

The History of Friday. Today at the lecture we had to think what is history and how it's made. It has mostly been history of the winners and men. But maybe that's changing and new histories are written. We also heard about Amy Kaukonen who was a daughter of Finnish parents living in United States, a doctor and one of the first women elected mayor in US.

On a way home I walked through the graveyard and thought what histories it may secrete.

Kommentit

  1. Oi kun upea tuo ylin kuva. Ja Amy Kaukonen, en tosiaan ole koskaan ennen kuullut hänestä mitään. Mielenkiintoinen tarina.

    Oi kun ihana pinkki takki!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :)
    Jostain ikiaikaisesta Suomen Kuvalehdestä löytyy artikkeli Amy Kaukosesta, sieltä meille luennoinut tohtorikin oli hänet löytänyt. Jutun mukaan tuore pormestari oli saanut runsaasti kosiokirjeitä. Eräskin mies oli vaatinut suostumusta kosintaan, tai muuten hän hyppää seuraavana tiistaina sillalta alas. Amy oli vastannut ja tiedustellut, miksi kummassa mies odottaa tiistaihin asti. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit