Hamehullun päiväkirja

Pahimmanlaatuinen mielenhäiriö on vallannut pääkoppani. Kahdessa päivässä olen ommellut kaksi (2!) hametta. Toiseen niistä laitoin jopa vetoketjun, enkä sitä tehdessä päätynyt viiltelemään itseäni teräaseilla. Paitsi nuppineuloilla reiteen, mutta se oli silkka vahinko.


Kahden euron hame
Kangas on ostettu puolitoista vuotta sitten Lahden Eurokankaasta ja alunperin tarkoitetu varmaankin verhokankaaksi. Mutta milloinkas minä siitä olen välittänyt. Innoituksen hamosen muotoon hain Terhiltä, vaikkakin vaikutteet näen luultavasti ainoastaan minä... Kuvassa mukana myös upouudet Merrellin goretex-popottimet, joilla on seuraavat pari syksyä/talvea tarkoitus tallata Rovaniemen katuja. Vaikka sitten tuo hamonen päällä.

Hyvin marinoitu neilikka
Marimekon Neilikka-kankaan ostin joskus ammoin Helsingistä, aikaa siitä on varmaan viisi, kuusi vuotta. Alkuperäinen jalo ajatukseni oli tehdä kankaasta kellotettu tyllihelmainen hamo, mutta ei siitä sitten ihan semmoinen tullutkaan. Ja tähän väkersin sen vetoketjun! Se olikin sitten luultavasti kolmas vetoketju, jonka eläissäni olen ommellut. Nyt minulla oli jopa ohjeet ja siksi hommasta kai jotain tulikin. Voin lämpimästi suositella Sew what! Skirts -kirjaa, jonka avulla tämäkin hamonen onnistui.

Kommentit

  1. Ootpas kivoja hamosia väsäillyt, ahkerana aherrellyt. Vetoketjujen ompelu ei oo kivaa. Merrellin kengät on hyviä.

    VastaaPoista
  2. Nuo saattoi muuten olla ne samat kengät, joita sovittelit itse Partioretkessä kun täällä olitte. Samasta paikasta ne ainakin kaivoin. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit