240/365 Sunnuntain ompelutuokio

Totesin taannoin, että elämäni on vajaa. Yhden meikkipussukan verran nimittäin. Tutkailin kauppojen (järkyttävän surkeita) valikoima, kunnes Marimekolta löysin täydellisen yksilön. Paha vain, ettei minulla ollut aikomustakaan käyttää siihen ostokseen viittäkymmentä monikansallista. Noh. Onneksi sitä on kätevä käsistään, joten ostin alle vitosella puuttuvat tarvikkeet, etsin netistä ohjeita kehyskukkaron ompelemiseen ja vietin tänään pari kiihkeää tuntia ompelukoneen äärellä. Tuloksena on tämä:


Okei, ei se ihan vastaa sitä, mitä viidelläkympillä olisi Marimekolta saanut, mutta kelpaa kyllä tarkoitukseensa. Eikä se nyt ihan huonostikaan onnistunut, vaikka onkin muodoltaan hiukan turhan korkea. Ensi kerralla sitten paremmin. Ensimmäinen kosketukseni kehyslukon asentamiseen oli vuosia sitten aika tuskaisa, mutta tämänpäiväisen tuokion perusteella luulen rohkenevani vielä joskus uudestaan siihen hommaan.


Viikko sitten sain myös päätökseen vuosi sitten suunnitteluasteella aloittamani projektin neulakirjasta. Tähän opputulokseen olen itsekin aika tyytyväinen. Paitsi ettei mulla ole niin paljon neuloja, että saisin kirjan läheskään täyteen.

Kommentit

 1. Hyvä homma..tuo että ei se oikeasti monta rahaa maksava juttu ole jokaisen kädentaitoja rakastavan juttu, vaikka olisi kuinka suomalaista kädentaitoa, ja välillä jopa maailman rakastamaa merkkiä. Itse pitää tehdä ja olla saavutuksestaan tosi ylpeä:)Mehän ollaan kuitenkin kansana niin haluttua desing ilmiötä että:o)
  Antaa vain paistaa kaikille turisteille ne meidän vilauttamat yksityiskäytössä olevat 'muoti-imoiöt' että....

  VastaaPoista
 2. Juu, kyllä mä mieluummin maksan pienyrittäjien tekemistä tuotteista kunnon hinnan, kuin isojen firmojen tuotemerkkilisää.

  VastaaPoista
 3. Tuo on ihan hiton hieno meikkipussukka, tuo ruusuke tekee siitä täydellisen. Mä joskus käytin Marimekon pussukoita lompakkona ja aina ne kehylukkojen alareunasta rupes repeen, jossain vaiheessa ei kestänyt ku pari kuukautta per pussi ja sit palo hihat niihin pusseihin varsinkin kun hinnat rupes oleen aika nihkeitä.

  VastaaPoista
 4. Tuli viel mieleen et miksi sulla on sanavahvistus päällä kun kaikki menee hyväksynnän läpi (tuplaehkäisy ei taudit iske)

  VastaaPoista
 5. Joo, tauteja vastaan vissiin. Taisin ensin laittaa sanavahvistuksen ja myöhemmin hyväksynnän ja sitten ne jäikin molemmat...

  Kiitos pussukkakehuista, katsotaan kauanko tuo kestää ennen kuin hajoilee. Marimekon pussukka oli mullakin kukkarona, mutta sitten löysin paljon kivemman toisaalta. Nyt ex-kukkaro on ompelupussukka ja toimii siinä oikein hyvin. :)

  VastaaPoista
 6. Neulakirja on kyllä juttu, mikä minunkin pitäisi tehdä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit