20 000

Minun piti neuloa tänään toinen pieni sukka ja piirtää keltainen ankka. Leikellä vanhoista lakanoista hääpuvun koekolttua. Ryhtyä pakkaamaan Rovaniemelle vietäviä tavaroita.

Mutta sitten huomasinkin istuvani koneella ja aloittaneeni mielipuolisen projektin, jonka tarkoituksena on saada avainsanoin merkattua kaikki yhdeksän vuoden aikana ottamani digikuvat.

Niitä on muutama. Tarkkaa määrää en tiedä, mutta jo viimeisten kahden vuoden aikana on tullut räpsittyä yli 20 000 kuvaa. Tässähän tämä maanantai sitten meneekin.

Kommentit

 1. Hih, siinähän se aika kuluu kivasti! :)

  VastaaPoista
 2. No sanopa muuta. Vuodet 2003 ja 2004 tuli käsiteltyä tunnissa. Mutta silloin en vielä edes oikeasti kuvannut mitään...

  VastaaPoista
 3. Käytätkö jotain ohjelmaa noiden kuvien organisointiin vai minne ne avainsanat tunget? Kas kun itse olen kaipaillut jotain systeemiä, jolla saisi tuon kuvapaljouden järjestykseen. Että jos jossain kuvassa on vaikka lintu, niin sitä voisi etsiä hakusanalla lintu jne. Mutta mikä olisi järkevä tapa toteuttaa tämä? Auta, oi!

  VastaaPoista
 4. Ohjelmalla juu. Canonin kameroiden mukana tulee ainakin ZoomBrowser EX jolla avainsanat pystyy laittamaan. Sitten on tietysti näitä kalliita vempeleitä kuten Aboben Bridge. Pikaisen googlauksen perusteella IrfanView on ilmeisesti ilmainen ohjelmalla, jolla kaiketi myös pystyy tuon tekemään.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit