Puistopäivä göteborgilaisittain
Viime viikon torstaina pidimme Göteborgin reissullamme puistopäivän. Tai en tiedä pitikö meidän koko päivää olla puistossa, mutta jotenkin siinä vain kävi niin.

Aamusella suuntasimme Slottskogeniin, joka on yli sata vuotta ollut göteborgilaisten vihreä olohuone. Puistosta löytyy ilmainen eläintarha, joka tietysti kiinnosti. Alue oli aika laaja ja eläimet käyttäytyivät enimmäkseen siten, miten eläintarhaeläimet tuntuvat käyttäytyvän; eli olivat piilossa. Näimme kyllä hirviä, hanhia, pingviinejä, lampaita, riikinkukkoja, kanoja ja sun muita, kun oikein tähystimme. Lasten eläintarhassa Itu pääsi taputtelemaan possuja ja vuohia, vaikka eläimiä kiinnostavampaa taisi hänestä olla kaikki muu.

Varsin poikkeuksellisesti Itu torkkui päiväunet rattaissaan, joita Donin kanssa vuorotellen lykimme pitkin puistoalueen teitä. Lepovuorossa oleva pääsi lounastamaan ja seurustelemaan tätini kanssa Villa Belparcin terassille. Kun Itu heräsi ja alkoi tihkuttaa vettä, suuntasimme Lisebergin huvipuistoon, jossa serkkuni liittyi seuraamme. Itu uskaltautui kahteen laitteeseen, vaikka ihan ensimmäinen laite piti jättää väliin, kun tuli niin suuri parku. Viimeisestä laitteesta Itua taas ei saanut pois ilman parkua.

Kun täti ja serkku vahtivat Itua, pääsimme Donin kanssa yhdessä huvittelemaan, Emme tosin käyneet kuin yhdessä laitteessa, vesivuoristoradassa, mutta se oli kyllä hauskaa. Idea tosin hiukan vesittyi (heh heh) siihen, että koko huvipuistoilumme ajan satoi vettä. Mutta hauskuutta se ei vähentänyt onneksi lainkaan!

Kommentit

 1. Kuulostaa hauskalta retkeltä! Upea tuo riikinkukko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hauskaa!
   Innostuin itsekin riikinkukosta, harvemmin olen saanut niitä noin hyvin kuvattua. Tämä yksilö oikein innostui poseeraamaan. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit