Nokkoslettuja lounaaksi
Idun oksennustauti taitaa olla voitettu, minun flunssani on askeleen verran parempi ja Don ei (ainakaan vielä) ole suuremmin saanut mitään tautia. Tästä kaikesta voimaantuneena taisin saada aamulla jonkun kätevä emäntä -kohtauksen, sillä aamuyhdeksään mennessä olin kerännyt vajaat nelisen litraa nokkosia aikomuksenani paistaa nokkoslettuja.
Se aie myös toteutui ja toteutuu varmasti toistekin, sen verran reilusti jäi ylijäämänokkosta pakastimeen. Tässä vehnätön lettuohjeeni, jonka sovelsin useamman nettiohjeen pohjalta:
Vehnättömät nokkosletut
40 g nokkosia (höyrytettynä ja silputtuna)
2 munaa
2,5 dl jauhoja (minä käytin ½ dl gluteenitonta jauhoseosta, 1 dl kaurajauhoja ja 1 dl hirssihiutaleita)
5 dl täysmaitoa
hippunen suolaa
Ainekset sekaisin ja puoli tuntia taikinan turvotusta.
Paisto sopivalla määrällä voita.
Lopputulos oli oikein makoisa ja maistui koko perheelle puolukkahillon kera, joten varmasti teemme näitä uudemmankin kerran. Sitä ennen saatan kuitenkin työntää nokkosta sämpylöihin, kunhan niiden luomisvimma joskus iskee.
Se aie myös toteutui ja toteutuu varmasti toistekin, sen verran reilusti jäi ylijäämänokkosta pakastimeen. Tässä vehnätön lettuohjeeni, jonka sovelsin useamman nettiohjeen pohjalta:
Vehnättömät nokkosletut
40 g nokkosia (höyrytettynä ja silputtuna)
2 munaa
2,5 dl jauhoja (minä käytin ½ dl gluteenitonta jauhoseosta, 1 dl kaurajauhoja ja 1 dl hirssihiutaleita)
5 dl täysmaitoa
hippunen suolaa
Ainekset sekaisin ja puoli tuntia taikinan turvotusta.
Paisto sopivalla määrällä voita.
Lopputulos oli oikein makoisa ja maistui koko perheelle puolukkahillon kera, joten varmasti teemme näitä uudemmankin kerran. Sitä ennen saatan kuitenkin työntää nokkosta sämpylöihin, kunhan niiden luomisvimma joskus iskee.
Kommentit
Lähetä kommentti
Sana on vapaa.