Juhlia siellä, juhlia täällä

Toukokuu on aina juhlakuu. Oman syntymäpäivän ja hääpäivän lisäksi toukokuulle näyttää osuvan ainakin kahdeksan sukulaisten, ystävien tai ystävien lasten syntymäpäivää. Myös Idun kaksi nimipäivää ovat toukokuussa (siis yhdistelmänimen molempien nimien nimipäivät).

Se oma syntymäpäivä (kuten myös hääpäivä) oli eilen ja sen kunniaksi käytiin ulkona syömässä. Ihan vain pitsaa lapsiystävällisessä ravintolassa ja leikkinurkkauksen vieressä, mutta silti. Eihän se syntymäpäivä enää tässä iässä, kun täyttää kolmannentoista kerran kaksikymmentäviisi, enää tunnu yhtään niin jännältä. Silti on ollut kiva saada kortteja ja kukkia ja pari pakettiakin. Kakkua ei kukaan jaksanut leipoa, kun en sokerihöttöä tahdo syödä ja kaikki muut tuntuivat juuri nyt, hiukan flunssaisena, turhan vaikeilta askarrella. Syödään sitten myöhemmin.

Liikuttavin syntymäpäiväkokemus oli kuitenkin Idun onnittelulaulu.
Hän esitti sen selvällä englannilla.
Tai niin selvällä, kuin nyt kaksi ja puolivuotias täysin suomenkielinen lapsi sen osaa esittää. Aivan tunnistettavasti kuitenkin:
"Hääpi pöötii tyy tuu, hääpi pöötii tyy tuu..."

Kaikkea se siellä kerhossa oppiikin.

Kommentit

  1. Onnea teille kaikkien merkkipäivien johdosta eli hääpi pöötiiiii!

    VastaaPoista
  2. Hääpi pöötii! Lasten "englanti" on kyllä niin hauskaa! Gudaftunuun oli mielestäni pienenä yksi sana ja ääpööts oli muotia pari vuotta sitten erään pienen tytön mielestä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit