Viisi kiloa appelsiineja
Raahasimme Donin kanssa kotiin viisi kiloa halpoja appelsiineja, sillä yhtäkkiä taas muistimme omistavamme sähköisen mehunpuristimen. Sen muovinen kannu on jossain muutossa haljennut, mutta ei onneksi haittaa mehunteossa. Samoihin aikoihin tajusin pakastimessa piileskelevien mustikoiden mahdollisuudet. Sunnuntaina niitä tarjoiltiin maitokiisselin päällä ja sittemmin olen itselleni hyvin epätyypillisesti terästänyt niillä jogurttia. Suurin huolenaiheeni onkin nyt se, että tällä menolla mustikat loppuvat ennen kesää ja sitä, kun mustikantoimittajani taas pääsevät vauhtiin keräämisessä. Nämä mustikantoimittajat tunnetaan myös nimikkeillä äiti ja isä... Itsehän en metsään mene, sillä kuten Viiun kanssa eilen tuumasimme, sieltä ei löydy kuin hirvikärpäsiä ja hukka eli kadotus eli eksyminen. Kuten on tullut todistettua.

Mustikka-ahdistus onneksi lieveni kun hoksasin, että pakastimessa on myös puolukoita. Ja että niistä saa banaanin, pellavansiementen ja jogurtin kanssa julmetun hyvää smoothieta.

Joten, kun nyt olen päiväni aloittanut tällaisella vitamiinimäärällä (sekä vakuuttamalla siskolle puhelimessa että kyllä kyllä, olemme olleet terveitä), on aavistuksen ironista löytää itsensä sohvalta kahdenkymmenenseitsemäntuhannen niistetyn nenäliinan keskeltä. Mutta onneksi nyt on iso sohva.

Kommentit

 1. Appelsiinit on nyt niiiin nam! Ja hei mullakin on puolikkaa vaikka kuinka paljon pakkasessa, pitääpä kokeilla!

  VastaaPoista
 2. Siitä vaan puolukat tehosekoittimeen tms. ja ääntä kohti. Hyvää tulee. :)

  VastaaPoista
 3. Juuri puristettu appelsiinimehu on äärimäisen hyvää!

  Muakin vähän ahdistaa mustikoiden loppuminen. Mansikoita meillä on enemmänkin, mutta nekin ehtii hyvin huveta kesään mennessä smoothien eli smuutin eli mössökän joukossa.

  VastaaPoista
 4. Meillä kävi joku kömmähdys, eikä kukaan tullut ostaneeksi mansikoita pakastimeen viime kesänä. Sinänsä ymmärrettävää, koska minä en mansikoista (eli mansikeista) ihmeemmin välitä. Paitsi margarita-muodossa... :) Mutta nyt ei siis tehdä edes niitä.

  VastaaPoista
 5. Täälläkin nautittiin aamiaiseksi appelsiini, ja hitsi kun olikin hyvän makuinen. Mustikkaa on pakkasessa eräskin purkki, viime kesänä omin pikku kätösin, (lainasin siun sanontaa), keräsin. Ja sitähän kun ei tiedä tuleeko ensi kesänä mustikkaa, niin mie olenkin jo ruvennut nuukailemaan käyttöä, eli säästelemään ensi talvea varten. Kokemusta on. Hei kunhan et nyt vaan uutta sohvaa niillä räkä liinukoillasi likaisi. Ja hyi sinua .

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit