"Raahe, Oulun Porvoo"


Sofian talon pariisilaisia muotilehtiä.

Raahen kirkko. Eero Järnefeltin maalaama alttaritaulu ja Marjaana Kojo-Eskolan kirkkotekstiilit.

Kruununmakasiinimuseo. Maailman (?) vanhin sukelluspuku ja suloinen hylje.
Matkailu avartaa, kyldyyrimatkailu etenkin. Olin tänään mukana PROTOn eli Pohjois-Suomen muotoilijat ry:n päiväretkellä Raahessa. Pääsimme tutustumaan Lybeckerin käsi- ja taideteollisuusopistoon, koulun perustajan mukaan nimettyyn ensimmäiseen koulurakennukseen eli Sofian taloon, sekä tekstiilitaiteilija Vuokko Isakssonin näyttelyyn Myötätuuli-galleriassa. Lisäksi kävimme Raahen satavuotiaassa kirkossa, jota esitteli sen hienot kirkkotekstiilit suunnitellut ja toteuttanut Marjaana Kojo-Eskola (hieno kirkko, menkää ja katsokaa!). Vierailimme myös uudessa Kruununmakasiinimuseossa sekä Grafiikanpaja Aavassa, jossa Juha Laakso ja Raija Korppila kertoivat työstään (ja tarjosivat kahvia sekä talon isännän leipomaa kakkua). Laaksoa ja Korppilaa löytyy muuten myös meidän ruokailutilamme seinältä.

Hirvittävän kiva päivä siis! Hirvittävän kiva ja hirvittävän uuvuttava... Ja mitä otsikkoon tulee, eräs mukanaolleista totesi, että Raahella on kauniine vanhoine taloineen ja taiteilijoineen hyvät mahdollisuudet tulla Oulun Porvooksi.
Sitä odotellessa.

Kommentit

 1. "Oulun Porvoo" täytyisi joskus nähdä! Blogissani olisi sinulle tunnustus.

  VastaaPoista
 2. Muistelet aivan oikein! Kyllä Raahen museossa oleva sukelluspuku on maailman vanhin.

  Raahen vanha kaupunki on kaunis puutaloineen. En osaa kuitenkaan verrata sitä Porvooseen, kun siellä ei ole tullut käytyä. Mutta... älkäähän yrittäkö Raahea Ouluun liittää :)))

  VastaaPoista
 3. Oranssin Punainen, no ei se Raahe ihan Porvoolle vielä vertoja vedä. Mutta kauniita ne puutalot ovat silti. Ja jos minusta olisi kiinni, niin kaikki kaupungit saisivat olla ihan erillään. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit