Rakennus puretaanKoska tällä hetkellä ainoa kirjoittamisen arvoinen asia tuntuu olevan graduruikutus, taidan pysytellä vielä Imatran retkessämme.

Viime viikolla selvisi, että ne aikovat purkaa minun vanhan päiväkotini.

Sen, jonne äiti minut puolipakolla raahasi eikä kai aina edes onnistunut, sillä jäin roikkumaan kiinni takapihan porttiin.

Sen, jonne en tahtonut mennä, sillä siellä piti syödä. (Olin kai lapsena aina nirso ruoan suhteen.)

Sen, jossa suuria saavutuksiani oli, kun lopulta söin yhden puolukan.

Sen, jossa tapasin lapsuusaikani parhaan kaverin.

Sen, jossa tipuin keinulaudalta ja mursin toisen ranteeni.

Sen, josta kaikki lapset ja opettajat tulivat syntymäpäivilleni, kun täytin seitsemän.

Sen, jossa tapasin ensi kertaa tulevan ekaluokan opettajani ja ajattelin, että en ainakaan hänen luokalleen tahdo, sillä hän haisi lantulta.

En tiedä, ovatko kaikki muistot siitä paikasta niin auvoisia, mutta silti se RAKENNUS PURETAAN -lappu aidassa tuntui murheelliselta. Sillä onhan se omalla tavallaan ihan kaunis talo. Ja mitä sen paikalle sitten tulee? Tyhjä aukio, jonka näkee aina kun menee kotikotiin? Mietin sitäkin, onko parempi purkaa vanha pois, kuin jättää se rapistumaan aloilleen. En ole varma.

Jos minä saisin päättää, kunnostaisin vanhan ja toisin sinne uuden elämän.

Kommentit

 1. Miustakin tuo on upea talo, ja pidän tuon ajan arkkitehtuurista muutenkin. Täältä naapurikaupungissa on suljettu samanikäksiä päiväkoteja sisäilmaongelmien vuoksi, ja miusta on sääli, että niitä ei kunnosteta/(voida kunnostaa?) vaikka muuhun käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi kauniita yksityiskohtia tuossa talossa. Luulen, että joku sisäilmahässäkkä tuossakin voi olla. Tai sitten se vaan on "ylimääräinen". En muista milloin viimeksi tuossa on päiväkoti ollut, ei nyt ihan viime vuosina. Silloin kun olin lapsi, siinä oli lisäksi neuvola ja lääkärin vastaanotto sekä muutamia asuntoja. Asuntoja saattaa olla edelleenkin, en ole varma.

   Suututtaa oikein tuommoinen, että puretaan vanhat rakennukset ja tehdään jotain uusia sisäilmapommeja tilalle. Ja tosiaan jos vanhassa on jotain vikaa, niin ei sen korjaamisen luulisi olevan niin mahdotonta. Hmph.

   Poista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit