Ystäväni rintapumppu

Tässä imetyksen kanssa taistellessa on useampikin ihminen ehdottanut rintapumpun käyttöä. Saattaapi olla, että syötän sen vempeleen seuraavalle ehdottajalle.

Rintapumppua käytettäessä pitäisi olla miellyttävä ja rento olo. Jossain neuvottiin ajattelemaan sitä palleroista vauvelipauvelia ja suihkulähteitä ja virtaavaa vettä ja joutsenlampia ja kissanpentuja ja pupujussikoita. Että sitten se maito virtaa vuolaammin.

On muuten todella miellyttävä ja rento olo kun on aamuneljältä varttitunnin rynkyttänyt käsikäyttöisellä pumpulla käsi- ja hartialihakset krampissa ja saanut irti teelusikallisen maitoa. Ja se on se isoin lypsysaldo ikinä.

Mutta selvispä nyt, miksi se helvetinkone oli alennuksessa puoleen hintaan.

Kommentit

 1. Myös olut auttaa maidon herumiseen! Oon ihan varma että olut on monessakin tilanteessa kissanpentuja parempi vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olutta on kokeiltu toisinaan. Ei siitä ainakaan haittaa ole ollut. :)

   Poista
 2. Mä olen kerran elämässäni (tähän mennessä olen imettänyt yhteensä noin 5v) onnistunut pumppaamaan maitoa käsikäyttöisellä rintapumpulla. Silloin mulla oli rintatulehdus ja 40 astetta kuumetta. Joskus kokeilin tulehduksen jälkeen samaa vekotinta ja ei herunut muuta kuin kirosanoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, eli siihen siis tarvitaan se tulehdus ja kuume, että onnistuu... Kirosanoja kyllä heruu huomattavan paljon helpommin. :\

   Poista
 3. Kokeilen pumpata toisesta rinnasta samalla kun vauva syö toisesta. Mulla ei herunut millään muulla tavalla pumpulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti kun saan kaksi kättä lisää... :)
   En vaan ole vielä oppinut imettämään niin, että en tartteis siihen kahta kättä. Mikä on kyllä aika turhauttavaa, koska ainoa samaan aikaan tehtävä viihdyke on sitten telkkarin katselu.

   Poista
  2. Missä imetät? Meillä hyvä paikka on sohvalla ja tyynyillä kun lapsen tukee, niin siinä pärjää ilman käsiäkin :) Ja minkälainen pumppu sulla on? Ainakin Aventin pumppua on helppo käyttää yhdelläkin kädellä (toisella voi sitten tukea vauvaa jos tarttee).

   Poista
  3. Mun pumppuni on Ainu Medelan (yllättäen poistunut) malli, jossa sellaista mäntää joutuu nytkyttämään ees taas. Vapaita käsiä ei siis jää. Ei ollut siis ihan fiksu ostos, vaikka halpa olikin... :P

   Sohva+tyynyt on mullakin käytössä, mutta vaatisi vähän hiomista vielä.

   Poista
 4. Rintapumpuista en tiedä mitään, koska en ole kokeillut, mutta imetystyyny ja sohva mahdollistavat lukemisen samaan aikaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairaalassa pääsin kokeilemaan nojatuolissa imetystyynyä ja se toimi vallan mahtavasti. Harmi vaan, etten ole kotona saanut viriteltyä yhtä hyvää systeemiä. Pitänee paneutua asiaan vielä.

   Poista
 5. Itsekin sitkeästi koitin käsikäyttöisellä pumpata, eikä siinä tullut kuin paha mieli ja ranteet kipeäksi! 10 ml oli maksimi mitä sain kahdesta rinnasta aikaiseksi, vaikka miten tuijottelin lasta samalla. Lopetin sen aika äkääseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et muistanut niitä suihkulähteitä ajatella. ;)
   Lohduttavaa kyllä kuulla, että muillakaan ei oo onnistunut.

   Poista
  2. Joo, no eipä multa muutenkaan tuon enempää maitoa tullut. Pumppaamisen olisi ilmeisesti pitänyt vauhdittaa maidon tuloa. Mutta samapa tuo, hyvin näyttää kasvavan korvikkeellakin. :)

   Poista
 6. Mie taidan olla jotenkin omituinen yksilö, kun minulta tuo pumppaus onnistui ekat 2kk vaivattomasti. Enimmillään taisin saada joku 120ml kerrallaan. (Ja ei, en yritä kääntää veistä haavassa). Olen kyllä kuullut niin monelta ettei tuo toimi, taidan olla se poikkeus säännössä. :-) Entäs sähköpumppu? Se toimii monella jos ei käsikäyttöinen toimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnotonta tuommoinen! ;)
   Sähköpumppua haluaisin kyllä kokeilla, jos olisi tosiaan ihan pakottava lypsytarve. Toistaiseksi semmoista ei oo, joten käsipumppu pysyköön poissa silmistäni.

   Poista
 7. Mulla oli 45-vuotiaaksi asti yhdenkädenrintapumppu varastossa... Se oli minun "pelastukseni" aikanaan. Pienet tissit, valtavasti maitoa, jolla ei ollut oikein tilaa säilöytyä mihinkään, kun ei ollut rasvakudosta = jatkuvasti pakkautumia ja rintatulehduksia. Sitten sain sen ihanan pumpun ja tyhjensin aina toisen rinnan pumpulla samalla kun lapsi imi toisen tyhjäksi. Muutaman kuukauden kuluttua sitten aina tilanne tasottui, kun vauvat kasvoivat ja jaksoivat syödä riittävästi. Mutta oli se näppärä pumppu! Jos joskus tytär ilmoittaa olevansa raskaana, rupean heti metsästämään samanlaista kapistusta, sillä tytär on ainakin ulkonaisesti perinyt äiteensä rintavarustuksen (=varusteettomuuden ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossapa se tulikin se minun ensimmäinen suuri mokani ilmi, eli en tosiaan hoksannut ostaa yhdellä kädellä käytettävää pumppua. Tiedä saisiko sillä yhtään sen paremmin maitoa irti, mutta ainakin voisi yrittää imettäessä.

   Poista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit