36"

Oma älyn hitaus ärsyttää joskus suunnattomasti.

Jokunen blogin lukija saattaa ollakin jo tietoinen siitä, että minulle on vartta kertynyt noin 186 sentin edestä. En ole sitä suuremmin elämäni varrella surrut, mutta vaateostoksilla asia aiheuttaa aina tuskaa. Caprilahkeiset housut voivat olla muodissa noin viiden vuoden välein ja ihan vilpoisat kesällä, mutta siinä vaiheessa kun niitä joutuu käyttämään ympäri vuoden läpi elämänsä, alkaa pikkuhiljaa sylettää. Lisäksi monet vaatevalmistajat tuntuvat uskovan, että pitkän ihmisen täytyy ehdottomasti olla myös aivan järjettömän lihava. Minähän en toki ole edes sieltä ohuimmasta päästä, mutta jos sopivan mittaisiin farkkuihin mahtuisi lähes aina mukaan toinenkin tyyppi, niin kyllä jossain on vikaa. Noh, todellisuudessa olen melkein aina jostain onnistunut löytämään lähes sopivan mittaiset ja kokoiset housut, joten on tässä ruikutuksessa hitunen karjalalisääkin mukana. Mutta vain hitunen.

Mitenkä tämä sitten liittyy älyni hitauteen?

No vaikka sillä tavalla, että vasta noin kuusi vuotta sitten hoksasin, että esimerkiksi ulkoiluhousuja voi ihan hyvin etsiskellä miesten vaateosastolta. Ei sekään aina auta, mutta monesti miesten housuissa on pitemmät lahkeet. Lisäksi älysin vasta eilen, siis eilen, että ehkä en olekaan tämän vertikaalisen haastavuuteni kanssa yksin. Sen seurauksena googlettelin pitkien naisten vaateliikkeitä ja kas. Niitähän löytyy.

Mutta ei siitä sen enempää nyt. Menen päivystämään postilaatikon viereen ja odottamaan, koska saapuvat kahdet Lontoosta äsken tilaamani farkut. Joissa lahkeen pituus on 36 tuumaa eli lähes 92 senttiä. Sehän onkin vain kolmetoista (13!) senttiä enemmän, kuin esimerkiksi HenkkaMaukan housuissa ja lähes kymmenen senttiä enemmän kuin monissa "extrapitkälahkeisiksi" mainostetuissa pöksyissä.

Oi Long Tall Sally! Make my day!

Kommentit

 1. Tämä kirjoituksesi sai minut jotenkin hyvälle tuulelle. En siis halua olla mitenkään ivallinen tms. Itse painin taas ihan vastakkaisen ongelman kanssa. Olen varustettu lyhkäisillä jaloilla, että minulle caprit ovat yleensä täysi pitkät ja normaali mittaisista housuista joudun ottamaan 20 - 50 cm pois. Pitäisiköhän minun etsiä lyhytkinttuisten vaatekauppoja :) Mukavaa päivän jatkoa ja auringon paistetta.

  VastaaPoista
 2. Lyhytkinttuisilla on aina se etu, että housuista voi tosiaan ottaa lahjetta pois, lisääminen on vähän vaikeampaa. Vaikka tuskin lyhytkinttuisille liian pitkät vaatteet istuvat yhtään sen paremmin kuin pitkäkinttuisille liian lyhyet... Eli ei muuta kuin vaatekaupan etsintään! :)

  Teki muuten mieli tilata tuolta ihan ylipitkälahkeiset housut. Ihan vain siksi, että kerrankin saisi tietää miltä se tuntuu. :D

  VastaaPoista
 3. Kirjoitat todella hyvin. Tätäkin juttua oli miellyttävä lukea jo pelkästään sen vuoksi. Toivottavasti tilaamasi housut istuvat :)

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos! <3
  Raportoimme housutilanteesta kunhan paketti saapuu...

  VastaaPoista
 5. Nuorempana mulla oli ihan sama ongelma, joskaan ei tossa mittakaavassa, koska oon sua 11 cm lyhyempi. Nykyään itelle löytyy helpommin sopivan pituisia lahkeita ja hihoja, koska painoa on selvästi enemmän eli suoraan sanoen liikaa. On tässä kyl jotain outoa ja väärää, jos jo ns. keskivertopitkän pitää olla ylipainoinen saadakseen "normikaupoista" vaatteita eikä asia oo muuttunu miksikään kymmenessä vuodessa.

  VastaaPoista
 6. Eihän tuossa ole mitään järkeä.. Mutta vissiin tuo sun pituus on jo vaatevalmistajien mielestä "tosi pitkä" ja jollain hämärällä logiikalla sen "tosi pitkän" on oltava myös ylipainoinen.

  Itse pitäisi ihmisen vaatteensa tekemän.

  VastaaPoista
 7. Kirsikka,

  kukkakeppiominaisuudessani päätin sinua lohduttaa. Tiedän tasan tarkkaan fiiliksesi ja syletyksen määrän kun ollaan etsimässä housuja ja yleensäkin vaatetta itselle ja muulle perheelle.

  Tiesitkö että kaupat mainostavat ns. maksipituisia hameita ja kun itse tosiaan haluaisit sellaisen ihanuuden mikä mielellään ylettyisi oikeisiin mittoihin huomaat jotain huvittavaa.Omalla kohdalla ei tuo maksimitta oikein päde. Ehei.

  Lähde sitten etsimään kolmelle lapselle housuja. Niin huomaat aika äkkiä että otsasuoni alkaa tykyttämään. Lahjemitta voi olla sopiva täydellisesti, mutta ipanoiden pitäisi pitää henkseleitä tai hirttää vyötäröä jollakin vyöllä. Huoh. Ne geenit. Kiitos iskä ja äippä ;-) Sympatiaymmärrystä roppakaupalla sinulle Kirsikka.

  siperoinen, myöskin kukkakeppigeenit omaava.

  PS. Työvaatteetteidenkin mitat on minulla myös off the scale, muutaman kerran useampi kuin yksi potilas on sanonut, että sinullapa on hassut housut. Lapset sanoo suoraan, että sulla on joko pellepöksyt tai caprimallit. Kiits. :-D

  VastaaPoista
 8. Anonyymi siperoinen,
  vaikka tiedänkin, etten ole ongelman kanssa yksin, on aina kiva kuulla kukkakeppitovereiden tuntemuksia. Tuollaisesta maksihameesta/-mekosta olen minäkin uneksinut, mutta tullut sitten siihen tulokseen, että pakko sellainen on tehdä itse. :)

  Oikein paljon sympatioita takaisinpäin sinulle ja kärsivällisyyttä lasten vaateostoksille!

  VastaaPoista
 9. Ja niille lyhytjalkaisille lukijoille: UK:ssa moni tavaratalo ainakin omaa ihan erityisen "petit" malliston, jolloin vaatteet sopivat/istuvat.

  VastaaPoista
 10. Puoltoistametrisenä en ole onneksi törmännyt tähän ongelmaan. Joudun yleensä aina lyhentämään housun lahkeet. Se on joskus turhauttavaa, mutta olen itseäni tsempannut sillä ajatuksella että tämän "ongelman" kanssa pärjää varmasti paremmin kuin toisen ääripään (eli sun tilanteen) kanssa. Toivottavasti paketistasi löytyy täydelliset housut.

  VastaaPoista
 11. Rosalii, tuo on ihan hyvä tapa tsempata housunlyhennyksessä. :)
  Täydellisiä housuja toivon minäkin, vielä taitaa melkein pari viikkoa mennä ennen kuin pääsen niitä sovittamaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit