Vappuyllätys
Meidän piti viettää vappu Rovaniemellä. Mennä edeltävänä viikonloppuna opiskelukaverin ja hänen miehensä kanssa Ranualle ihastelemaan jääkarhunpentua. Käydä katsomassa Jätkänpatsaan lakitusta, nukkua lattialla ja siemailla simaa helteisessä opiskelijakämpässäni. Tai ainakin Donin mielestä meidän piti tehdä näin.

Totuus ja pitkällisen suunnittelun sekä taidokkaan valheiden verkon punonnan tulos oli kuitenkin se, että bestman kaappasi Donin perjantai-iltana, lennätti hänet polttareihinsa Helsinkiin ja minä matkustin sunnuntaina perässä vapun viettoon. Donille lopullinen totuus paljastui tosiaan vasta sunnuntaina iltapäivällä, kun hän oli jo pakkaamassa kotimatkaa varten. Yövyimme hotellissa, hengailimme kaupungilla, joimme skumppaa Havis Amandan tykönä, kävimme piknikillä Ullanlinnanmäellä, tapasimme kaasoja, serkkuja, kummilapsia, appivanhempia ja lankomiehiä.

Minä koin yksinäisyyttä fuksianpunaisissa haalareissani ja pelkäsin, että joku sekoittaa minut Helsingin yliopiston fysiikan opiskelijoihin.

Kommentit

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit