42/365 Maatuskahamo

Toissapäivänä sain innostuksen kaivaa Victoria von Steinheim-Bergheimin esiin vaatehuoneemme kätköistä. Ja ei, emme piilottele siellä saksalaista aatelisneitosta, vaan muinoin Lidlistä ostamaani ompelukonetta, jonka merkki on Victoria. Miksei siis samantien von Steinheim-Bergheimkin, onhan hänet siellä valmistettu.

Mutta siis. Taannoisella kankaanpainoa sivuavalla kurssilla painoin noita keltaisia maatuskakaitaleita. Leikkelin vanhoista farkunlahkeista lisää suikaleita ja yhdistin kaikki hamoseksi.

Aivan ihana lopputulos, vaikka ite sanonkin!

Ja siihenhän emme mene ollenkaan, että esim. hameen vyötärökaitale on jotain aivan toisenväristä kangasta, koska farkku ja keltainen puuvilla loppuivat kesken. Tai että saumat ovat kaikkea muuta kuin suoria.

Samalla kaavalla olen tehnyt hamosen ennenkin. Linkittäminen siihen tuottaa kyllä tushkaa, koska silloin olin vielä niin nuori ja hehkeä.

Kommentit

 1. Upea hamo, kyllä sä vaan osaat! Mitäs mittoja tarttet tehdäksesi mulle oman? ;)

  VastaaPoista
 2. Buah! Rouvalla on aika suuret vaatimukset. Sanotaanko näin, että neuloa voin vielä muille jotakin, mutta ompelemaan en lähe. Ei hermo riitä. Hyvä kun riittää itelle tekemiseen... :)

  VastaaPoista
 3. no mutta, sehän istuu oikein hyvin, ja on jotain oikein omaa (niin kuin ne painatukset) ja kun itse tykkää, niin mitä muuta sitten tarviikaan. Ja usko pois, hehkeyttäkin löytyy kun vain itse sen sallii:)(sanoo joku joka tavoittelee tätä `minä olen sujut itsekin kanssa´; Tätä KAIKILLE niille halutaan painottaa, joilla on jonkinlaisia paino-onegelmia. Vaikka tämäkin tarkoittaa yleensä sitä ettei vain ole enää se teini jota kateellisena katsoo vainhoista kuvista, oli rinnat kohdallaan ja peppukin soma, vyötärö löytyi ja ....)

  VastaaPoista
 4. mä olen niin kateellinen. mun ikea-tilkku-kaitale-hame-viritelmäni makaa vieläkin vailla viimeistä sivusaumaa alimman laatikon takana. ehkä se joku kevät valmistuu. siitä tulee sit kans hieno ehkä. jos vielä vaan mahdun siihen sitten ku se valmistuu.

  VastaaPoista
 5. Kytsätär, tulipa paljon viisauden sanoja! Tottahan se on, ettei kauneus ole painosta kiinni. Eikä iästä. Asenteesta paljon enemmän.

  Viiu, sietääkin olla kateellinen. :) Kyllä se siunkin hamos vielä valmistuu. Ja eihän me muuta tehdäkään kun hienoja juttuja eiks jeh!

  VastaaPoista
 6. Naisen hame pitää loppu ennenkuin se alkaa.

  VastaaPoista
 7. Sari, kiitos kiitos! Kerrankin olen itsekin tyytyväinen. :)

  Giorgio, tuo on niiin vanhanaikainen näkemys.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit