Tuplajuhlat
Viime sunnuntaina vietettiin Imatralla isukin luona nimipäiviäni sekä ensimmäistä osaa valmistujaisistani.

Vaikka lomaviikkomme Imatralla ei ollut mitenkään järin lämmin, tupsahti sunnuntaiksi kätevästi helle. Sen ei tietysti olisi pitänyt yllättää, sillä aivan samoin kävi heinäkuussa 2011, kun vietimme Donin kanssa kihlaisia kotikodissani. Niihin juhliin ostetuille tuulettimille tuli taas käyttöä.

Minä vietin kunnon karjalaisemännän tavoin aamupäivän hellan äärellä ja leivoin sitruuna-marenkitorttua ja feta-pinaattipiirakkaa. Molemmista tuli oikein makoisia vaikka oikaisinkin käyttämällä valmiita piirakkapohjia. Niitä pyöreitä, ettei se taikinan vuokaan levittäminenkään olisi ollut liian vaikeaa.

Äidin luonnollisesti olisin toivonut olevan näissä juhlissa paikalla, mutta se nyt vain ei mennyt niin. Onneksi muut iäkkäämmät sukulaiset ja ystävät kuitenkin pääsivät tulemaan.

Kommentit

 1. Feta-pinaattipiirakkaa testaan heti ensi viikolla, kun juhlitaan nuorimman 3v synttäreitä. Kiitos vinkistä! Olenkin jo vuosia tehnyt samaa "välimeren kasvispiirakkaa". Aika yllättää vieraat ja tarjota jotain hieman erilaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan kokeilemaan! Itse ainakin tykkäsin siitä ja vissiin muutkin, sillä yksi pala jäi jäljelle (ja senkin Don söi juhlien jälkeen).

   Poista
 2. Just mietinkin, että haluaisin leipoa jotakin, ja nuo molemmat piirakat kuulostavat herkullisilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Sen lisäksi että ovat hyviä, ovat tosiaan myös helppotekoisia ja aika nopeita.

   Poista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit