(Mid)sommaren är kortKuviin juhannuksesta on hyvä päättää Göteborgin matkamme raportointi. Vaikka juhannuksesta on vasta viikko, tuntuu kuin aikaa olisi kulunut rutkasti enemmän.

Minulla oli etukäteen mielessäni stereotypinen visio ruotsalaisista laulamassa kansanlauluja ja tanssimassa juhannussalon ympärillä. Noh, se visio osoittautui aivan oikeaksi.

Teimme juhannusaattona retken juhannusjuhlille Rävlandaan, joka sijaitsee puolen tunnin matkan päässä Göteborgista itään. Vastaavia juhannusjuhlia oli ilmeisesti vähän joka taajamassa, mutta tätini oli valikoinut Rävlandan meille esittelykappaleeksi.

Siellä tosiaan haitari soi, bröd och korv teki kauppansa ja kukkaseppelepäiset neidot olivat toinen toistaan sievempiä. Meidän seurueemme kukkaseppeleet tosin unohtuivat matkasta, mutta se ei juhannusjuhlintaa hidastanut. Tunnelma oli nihkeän hikinen puolipilvisessä säässä, mutta kokemus oli kaiken hien arvoinen. Kyseessä oli täydellinen koko perheen juhla, kukaan ei juopotellut ja kaikilla näytti olevan lystiä. Itu intoutui tanssimaan musisoinnin tahdissa ja tuntui muutenkin nauttivan juhlista.

Itse pääsin tanssimaan juhannussalon ympärille myöhemmin illalla, kun joku seurueestamme sai päähänsä testata tädin pihalle pystytettyä juhannussalkoa tositoimissa. Nyt on tullut sitäkin testattua.

Kommentit

Suositut tekstit