PingviinipaitaTaannoin etsiskelin mallia villapaitaan, jonka voisin tekaista Idulle ensi talveksi. Että olisin kerrankin ajoissa, eikä tarvitsisi hiki hatussa ja pakolla alkaa talvivaatteita vääntää, kun kuitenkin haluaisin jotain itsekin hänelle tehdä. Jotain kautta päädyin sitten Istexin sivuille, josta löytyi ilmaiseksi ohje ihanaan aurinkoiseen pingviinipaitaan. Pakkohan sitä oli ihmisen pistää tilaukseen vähän Léttlopia ja ryhtyä neulomaan.

Kolmisen viikkoa siinä meni, sitten pingviinipaita oli valmis! Saattaa olla, että se on ensi talveksi liian iso, mutta ehkä seuraavana sitten... Jos loppukäyttäjä suostuu pukemaan sen ylleen, sillä onhan lanka hiukkasen kutittavaa. Vielä hän ei ole sitä suostunut sovittamaan. Muuten Léttlopi on kyllä varsin ihanaa ja nopsaa neuloa. Kirjoneuleestakin tuli jotenkin automaattisesti juuri sopivan löysää ja tiukkaa. Jonkin verran Léttlopi tuntui pölisevän, mutta astmani taisi olla hyvällä mallilla, sillä ei se juuri haitannut.

Jotakin innostuksestani Léttlopia kohtaan kertonee se, että taisin jo ehtiä hankkia langat isojen ihmisten kokoista villapaitaa varten... Se ei ehkä ihan kolmessa viikossa valmistukaan, enkä uskalla luvata, että vielä ensi talveksikaan.

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. No eikö olekin! Pakko oli tehdä, kun mallin löysin.

   Poista
 2. Ihana! Ajatella miten yksinkertaisesti nuo pingviinit on tehty ja miten tienoilta ne näyttävät.


  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta! Neulekaaviota katsellessa vähän epäilytti, että miten tästä muka pingviinejä tulee. Mutta niinpä vain tulikin.

   Poista
 3. Onpa hieno! Niin suloinen pingviiniketju. Toivottavasti Itu kelpuuttaa sen joskus ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivon tosiaan, että Itu suostuu käyttämään edes muutaman kerran. Pitää tunkea alle kaikkea muuta, ettei vaan kutita. :)

   Poista
 4. Miksi se lumihankeen piti heittää?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit