Ensimmäinen pitsiliinani
Virkatut pitsit ovat aina kuuluneet käsityöinhokkeihini. Joskus ammoin olen kokeillut kai jollain yhden millin virkkuukoukulla ja kalalangalla räpeltämistä, ja saanut aikaiseksi lähinnä päänsäryn.

Nyt sitten, en tiedä yhtään mistä, sain päähäni tahtoa pitsiliinan. On minulla muutama äitin virkkaama, mutta ne eivät nyt olleet semmoisia, jollaista sisimpäni halaji. Sainkin suurenmoisen kuningasajatuksen, että eihän niitä liinoja tartte ihan sillä ohuimmalla langalla virkata. Aikamoisen villi ajatus se onkin! Kolmosen koukulla ja Hjertegarnin Cotton nr. 8 -langalla lähdin soitellen sotaan.

Ja vaikka ite sanonkin, niin on muuten nätti liina! Aikaa siihen meni tasan vuorokausi. Kyllä, tein paljon muutakin kuin virkkasin.

Ohjetta oli yllättävän vaikea löytää (tai ainakaan kivaa ohjetta), mutta tämä Kodin Kuvalehden Toukokuun pitsiliina puhutteli heti. Ensin vain ajattelin, että se on liian vaikea tehdä, mutta eipä ollutkaan. Saatan tehdä toisenkin!

Kommentit

 1. Onpa ihana! Minulla juuri koukulla myös "pitsiliina", juhannusruusu-maton ohjeella ja novitan kartano lankana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse asiassa ehdin aloittaa myös tuota Juhannusruusua toisena työnä, mutta totesin ettei lanka riitä ja se meni purkuun. On siis ostettava lisää lankaa! :)

   Poista
 2. oot kyllä taitava! Ihan mahtava pitsiasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, enkö ookin! :) Yllätän usein myös itseni.

   Poista
 3. Aika hauskasti liina sopii tuollaisen vanhan (?) pöydän pintaan. Hmmm, pitäisikö sitä itsekin tarttua taas koukkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan koukun varteen! Ja on tosiaan vanha pöytä, varmaan jostain 50- tai 60-luvulta.

   Poista
 4. Kaunis liina! Me virkattiin koulussa sekä ala- että yläasteella pitsiä, kolmosen koukulla ja pastellisävylangoista. Onnistuin aina hyppäämään kaaviossa muutaman rivin yli, mutta silti liinasta tuli liina eikä pallo. Ja pyyhkeen pitsistä n. 10 cm liian pitkä siihen pyyhkeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kuulostaa hyvin tutulta. :) Yleensä mun virkkuutöissä on aina enemmän tai vähemmän kerroksia kuin pitäisi. Siksikin olen tästä ylpeä. :)

   Poista
 5. Todella kaunis liina ♥ Mä ole koskaan virkannut pöytäliinaa. Varmaan sen takia, että niitä löytyy parilla eurolla kirpparilta, mutta kun ne tuppaa oleen aina valkoisia =) Onkohan mä jo puoli vuotta haikaillut aniliininpunaisen liinan perään ja näyttää pahasti siltä, että jos sellaisen haluan, se tars ihan itse tehdä =) Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä joskus yritin etsiskellä kirpparilta pitsiliinoja, mutta en löytänyt kuin jotain viiden euron hintaisia... Jäivät sitten ostamatta. :( Mutta itse kun tekee, tulee semmoista kuin tahtoo. :) Useimmiten...

   Poista
 6. Heippa Kirsikka, bongasin kivan postauksesi instasta (@heikirsi). Tämä sopisi mainiosti KodinKuvalehteen Viikon instakuvaksi. Sopisiko julkaisu sinulle? / Johannes / KK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan, toivon että vastaukseni tavoittaa sinut tätä kautta. Kuvan julkaisu tuossa tarkoituksessa on minulle ok. :)
   - Kirsikka

   Poista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit