Raahe // Haaparanta


Lauantaina matkasimme Raaheen Donin entisen opinahjon "luokkakokoukseen". Raahen tietokonealan oppilaitos on jo lakkautettu, mutta jotkut innokkaat olivat saaneet päähänsä järjestää maailman suurimman luokkakokouksen kaikille entisille oppilaille ja näiden perheille. Idulle paikalla oli paljon ihmeteltävää, erityisen jännittäviä olivat ilmapallot. Itse tosin tulkitsin ne insinöörien häikäilemättömäksi keinoksi yrittää viekoitella viattomia sieluja riveihinsä... Paikalla oli myös elävää musiikkia ja Itu ainakin oli hieno yleisö tanssia hytkyttäessään lavan lähistöllä.

Sunnuntaina retkeilimmekin sitten toiseen suuntaan, Haaparannan Ikeaan. Hyvin maistuivat Idulle ruotsalaiset lihapullat ja vaikka ostelu olikin hänestä aika pitkästyttävää, yllättävän vähällä kirkumisella selvittiin. Matkan päätavoitteena oli ostaa isojen lasten sänky ja se sieltä mukaan tarttuikin. Ehkä myös vähän jotain muuta...

Kahden päivän aikana tuli siis istuttua autossa tovi jos toinenkin. Vauvana Itu oli erinomainen automatkaaja, hän nukahti lähes saman tien kun auto hurahti käyntiin. Nykyään köytettynä oleminen kiukuttaa välillä kovastikin eikä päiväunien nukkuminenkaan onnistu autossa enää ihan niin hyvin. Lelut ovat ihan typeriä matkakumppaneita, niitä sietää korkeintaan viskellä ympäri takapenkkiä. Jonkun verran kiukkua ja kirkumista sisältyi näihinkin ajoreissuihin, mutta toivottavasti ne vähän olisivat totuttaneet Itua tulossa oleviin kesäloma-ajeluihin.

Kommentit

Suositut tekstit