Yksissä kansissaOlen viettänyt kaksi päivää istuen keittiön lattialla, sotkien liimalla ja kankailla. Lopputuloksena minulla on nyt kaksi pientä ja kaunista Ikea-kangaspäällysteistä kansiota. Turkoosin kohtalona oli tulla reseptikansioksi, toisen tulevaisuus on vielä auki.

Iltaisin olen sohvalla istuessani leikellyt vanhoista lehdistä kiintoisia reseptejä ja eilen Supernannyn seurassa liimailin ja teippailin niitä värikkäille papereille. Netistä poimittuja reseptejä varten tein taittopohjan, johon reseptit voi kirjoittaa ja sitten tulostaa. Pienissä muovitaskuissa ohjeet myös pysyvät siisteinä, vaikka hiukan sattuisi jauhelihakastike pärskähtelemään ruoanlaiton tiimellyksessä.

Kansioiden päällystäminen oli yllättävän helppoa, ja kun vielä keksin kuinka sisäpuolenkin saa siististi kankaan taakse (kts. keskirivin ensimmäinen kuva), lopputulos oli lähes pelottavan siisti.

Kommentit

 1. Kiitos! :) Itsekin tykkään niistä kovasti.

  VastaaPoista
 2. Siis ihan super-hienot! Onko nämä ihan sellaisia tavallisia muovipintaisia peruskansioita mitä olet käyttänyt pohjana? Minkälaista lakkaa tai liimaa olet käyttänyt?

  VastaaPoista
 3. Kiitos Anne B.!
  Kansiot on ihan semmoisia tavallisia muovikansioita, tylsän sinisiä kun ei tuota pientä kokoa tunnu muussa värissä saavan... Liimana on aina yhtä eksoottinen Erikeeper, johon sekoitin vähän vettä. Sekoitussuhde oli luovahko, mutta noin desi liimaa ja puoli desiä vettä. Sitten vaan pensseli heilumaan! :)

  VastaaPoista
 4. Onpa hienot kansiot! Minulla on kaikki netistä ja lehdistä löydetyt hyvät reseptit kyllä yksissä kansissa, mutta vähintäänkin epämääräisesti lajiteltuna ja aseteltuna. Muovitaskut ovat hyvä idea, samoin kuin pohja reseptien tulostamista varten!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Karkkis! Mulla oli aikaisemmin myös hyvin paljon "luovempi" tapa säilöä reseptejä ja ainakin vielä nyt tämä uusi tuntuu paljon näppärämmältä. :)

  VastaaPoista
 6. Ihana idea tuo mappien päälystäminen, joka pitänee varastaa esim. juuri reseptikansion koristukseksi. Nuo erilaiset reseptipohjatkin kuulostavat mitä mainioimmalta idealta!

  VastaaPoista
 7. Siitä vaan ideaa toteuttamaan! Minä ainakin pidin kovasti tästä hommasta, vaikka hiukan sotkuista liiman kanssa olikin.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Joanna, pakko olla itsekin ihan samaa mieltä! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit