Juuressipsuja ja avokadoa


Kun eilen köröttelimme raajat ja uudelleenlöytyneet lihakset kipeinä kotiin Rukalta, sain ruokavalaistumisen; halusin päästä tekemään juuressipsejä. Don oli helppo puhua mukaan mainitsemalla sana "punajuuri", sillä mieheni tuntuu olevan melko perso niille.

Oman lieden äärelle päästyäni leikkelin ohukaisia suikaleita porkkanasta, palsternakasta, punajuuresta ja perunoista. Tuolla tavoin ilmaistuna asia kuulostaa kauhean kauniilta ja siistiltä, mitä se ei siis todellisuudessa ollut... Kokkiveitsen, raastinraudan ja potunkuorimaveitsen kanssa äheltämisen jälkeen sain kuitenkin aikaiseksi pellillisen kutakuinkin ohuita viipaleita/suikuloita. Annoimme niiden olla 120 asteisessa uunissa puoli tuntia, jonka jälkeen sirottelimme päälle suolaa ja limettipippurisekoitusta. Tämän jälkeen Don viritteli puisen kauhan pitämään hellan luukkua raollaan ja lämpötilaksi laskettiin 75 astetta. Neljän tunnin paistelun jälkeen meillä olikin (säälittävän pieni) kipollinen kohtalaisen rapsakoita ja valtavan hyviä sipsuja. Niiden tuhoamiseen ei tainnut mennä edes neljää minuuttia...

Juuressipsujen seuraksi teimme avokadosta, turkkilaisesta jogurtista, valkosipulista, limetistä ja korianteritahnasta dippiä. Sitä sitten tulikin vähän reilummin kuin niitä juuressipsuja.

Kommentit

  1. Voi vitsi mut kuulostaa ja näyttää hyvältä. Seuravan kerran teet tupla määrän ainakin, varmaan hupenevat ihan jonniin verran. Itse olen sen verran laiska etten jaksaisi tollasia herkullisia sipsejä tehdä.

    VastaaPoista
  2. Joo siis nuohan kutistuvat ihan älyttömästi. Pitäisi kokeilla laittaa useampi pellillinen uuniin. Kunhan joskus taas jaksaa hommaan ryhtyä...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit