Kirottu tonttu // The Cursed Elf

Että voi pieni tonttu saada ihmisen raivostumaan!

Olen tänään vältellyt esseiden kirjoittamista mm. siivoamalla kylpyhuoneen allaskaapin (ensimmäistä kertaa ehkä noin viiteen vuoteen), vaihtamalla ehjän naulakon myöskin kylpyhuoneeseen sekä järjestelemällä keittiön alakaapista sen hyllyn, jolla säilytetään kynttilöitä.

Viimemainitusta sitten löytyi tuo poloinen keraaminen tonttu kera punatulkun ja joulupukkikuvioisen kynttilänaluslautasen. Voi että tajusinkaan vihaavani jokaista noista esineistä! Ja kaikkia niiden lajitovereita, joita milloin minkäkin sesongin varjolla pitäisi kaivaa esille ja ripotella hyllyjen reunoille pölyä keräämään. Sitten taas tunkea takaisin jo ennestäänkin täyteen kaappiin odottamaan seuraavaa käyttökertaa, joka tulee vuoden päästä ja johon mennessä krääsän olemassaolon on ehtinyt jo unohtaa.

Olen aika hyvin onnistunut karsimaan taloudestamme nämä sesonkitilpehöörit ja muutkin koriste-esineet, joten siksi tontun yllätyshyökkäys tuntui sitäkin rajummalta. Kivi-tuikut, pari peltipurkkia, kehystetyt valokuvat ja muovinen Darth Vader -figuuri, kutakuinkin niissä kulkee minun koriste-esinesietokykyni raja. Huolimatta siitä, että aina välillä löydän itseni kaupasta haikailemasta jonkin hirveen kivan ja nätin, mutta ah niin turhan perään. Nykyään osaan onneksi jo olla ostamattakin turhakkeita kun muistan, miten paljon ne sylettävät kaatuessaan niskaan täydestä kaapista.

Aina se karsiminen ei ole itsestäkään kiinni, sillä suurin osa koriste-esineistä on tullut lahjaksi. Mitään ongelmaa tuskin olisikaan, jos asuisimme kahdensadan neliön omakotitalossa, jossa tarvitsee kartan löytääkseen makuuhuoneesta keittiöön. Sinnehän mahtuisi helposti vaikka keraaminen Korvatunturi. Asumme kuitenkin viidenkymmenenkuuden neliön kaksiossa, joka on ilman koriste-esineitäkin täynnä kuin pukin reki aattoaamuna.

Joten. Mikäli Donilla ei ole mitään sitä vastaan, ei tonttu näe joulua ainakaan tässä osoitteessa.

//

I found that little ceramic elf from the back of one closet today and it got me to realize that I hate all decorative items. I really, really hate. Mostly those with some seasonal theme. 

There would be no problem with them if we'd live in a really big apartment but we don't. Every decorative item seems to take too much space, no matter was it on the shelf or in the closet to wait next Christmas/Easter/whatever to be taken out again. 

So, if my husband won't disagree the ceramic elf and few other items will find a new home from somewhere else.

Kommentit

 1. Ei kai vaan minun blogini innoittanut sinua siivoamaan kirjoittamisen sijaan? ;)

  Minä kyllä pidän joulukoristeista ja yritän keksiä niille joka vuosi joka tontulle jonkun uuden mielikuvituksellisen paikan, mutta ymmärrän kyllä tuskasi. Varsinkin lahjaksi saadut koriste-esineet ovat ongelmallisia, koska valitettavan usein (ei tosin aina) niissä näkyy enemmän antajan kuin saajan maku. Taidan sortua siihen itsekin kyllä.

  VastaaPoista
 2. Hahaa, ehkä sinä vähän innoitit. :)

  Tuo onkin juuri se lahjaksi saatujen esineiden kirous, harvemmin ne itse hankitut ärsyttävät. Vaikka on sitäkin sattunut... :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuo tonttu on aika sympaattinen, mutta tuosta punatulkusta en sano mitään. (Eräältä vanhalta naapurilta opittu sanonta, kun ei suoraan halua ilmaista, ettei tykkää jostakin.)

  Satunnainen lukija

  VastaaPoista
 4. Hienon sanonnan on naapuri sinulle opettanut. :)

  VastaaPoista
 5. Julmaa, sanon minä. Ei tonttua voi/ saa Joulun alla hävittää. Eihän se edes vie paljon tilaa. Ja minähän asun vielä pienemmässä huushollissa, että täällä sen tavaran paljouden vasta huomaakin. Ja kaikki on tietysti tarpeellisia ;) Miulla on mm. joulutavarat siististi omassa laatikossaan , ja sieltä ne löytyvät helposti , ei ole yks tonttu siellä ja toinen täällä ja piste. Ai niin tonttunen varmaan siellä odottelee miun vierailua.

  VastaaPoista
 6. No voi tokkiinsa, tottu odottaa täällä jo innolla uutta kotia! :)

  VastaaPoista
 7. Oot hirrrveen hirrrveen Grinch! >:( Joulupukin synttäreinä ei saa tonttua hävittää, perkele!

  VastaaPoista
 8. Tulkitsen Giorgio kommenttisi kutsuksi tontulle. Laitetaan postiin asap!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit