Mitä tehdä lasten kanssa kotona

Tänään meillä jäätiin kotiin. Pöö aivasteli jo viikonloppuna satunnaisesti ja nyt aamulla yskiskeli, joten päiväkodin ohjeistuksen mukaan pidetään nyt molemmat muksut kotona. Don puolestaan sai jo aiemmin työpaikalta kehoituksen jäädä etätöihin. Tämän vallitsevan poikkeustilanteen innoittamana listasin ideoita lasten kanssa puuhailuun.

1) Ulkoilu
Paras kaikista puuhista, jos vain kunto sen sallii. Lumikeleilläkin olemme ottaneet ämpärit ja lapiot mukaan, niillä pikkuväki saa helposti leikit pystyyn. Tärkeintähän nyt on muistaa pitää se (suomalaisittain ihan normaali) välimatka kanssaleikkijöihin.

2) Piirtäminen, maalaaminen & askartelu
Meillä molemmat tylleröt ovat innokkaita taiteilijoita ja kaksivuotiaskin on jo taitava siveltimen käyttäjä. Lopputuloksella ei ole väliä ja sotkun saa helposti siivottua vedellä. Askarteluissa vessapaperirullan hylsyistä saa tehtyä vaikka mitä. Niitä pitäisi tällä hetkellä myös löytyä joka taloudesta, vessapaperin hamstrausinnosta päätellen...

3) Kauppaleikki
Etenkin mummolassa on ollut suosiossa kauppaleikki. Kun ottaa talteen tyhjät kauraryynipaketit, huuhtoo maito- ja jogurttipurkit, saa aikaiseksi tosi hyvä ja "oikean" kaupan. Jos vielä löytyy kassakone, aina parempi.

4) Palapelit, muistipelit & lautapelit
Kaksivuotias Pöö on häkellyttävän innokas palapelien kasaaja. Toki hän uskoo, että pala kuin pala sopii yhteen (ja niinhän ne sopivatkin, kun tarpeeksi on voimaa). Vaatii toki aikuiselta kärsivällisyyttä pelata kaksivuotiaan kanssa, mutta se on hyvää harjoitusta. Kaikille. Muistipeleissä tuntuu ainakin meillä riittävän mielenkiintoa aika pitkään, vaikka pelaajien tasoerot ovat suuret. Kukin osallistuu taitojensa mukaan.

5) Leipominen
Se ei ole omaa suosikkipuuhaani pienten kanssa, mutta jos sietää sotkua ja epätäydellisyyttä, niin toimii. Esimerkiksi banaanikakku tai muffinsit ovat helppoja valmistaa pienten kanssa.

6) Disco
Musiikki soimaan, pienet tanssii!

7) Lasten Areena, Netflix yms.
Välillä voi turvautua ihan vain lastenohjelmien töllöttämiseen. Eivät ne siitä kieroon kasva. Meillä ikisuosikki on Pikku Kakkosen Musarullaa, jota pienet voisivat tuijottaa tuntikausia.

Tällä ohjelmistolla lähdemme kohti tätä viikkoa. Jos sinulla on muita vinkkejä tekemiseksi, kerro toki!

Kommentit

  1. Meillä nyt kotiarjen pelastajina on toimineet juuri nuo wc-paperihylsyaskartelut, maalaaminen ja Just Dance -peli. Siitä innostuvat molemmat. Leivontaa ja elokuvailtoja tiedossa myös. Isompi tykkää nyt myös leikkiä koulua, mikä tuo hyvin rytmiä päiviin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tutulta kuulostaa! Askartelua olen vielä vähän vältellyt, sillä nuorempi haluaa varmasti osallistua siihen (turhankin) innokkaasti... Eskaritehtävät ovat myös jaksaneet kiinnostaa Iiristä kun olemme niitä noin yhden päivässä tehneet.

      Poista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit