Draamaa ja satua

Viime syksynä aloitin kirjoittamisen perusopintojen suorittamisen Jyväskylän avoimessa yliopistossa. Vaikka olen kirjoittanut aina, en ole ihan hirveästi opiskellut asiaa. Ainakaan sen jälkeen, kun vuosituhannen vaihteessa vietin vuoden Lahden kansanopiston journalismin linjalla.

Etänä suoritettavissa opinnoissa on aina tietysti se puoli, että sosiaalisuus jää vähäiseksi eikä kurssikavereihin tutustu. Muuten olen kyllä tykännyt opinnoista. Ihan täysillä en jokaiseen tehtävään ole kyennyt panostamaan, sen verran tiivis tahti on ollut. Etenkin kun elämässä on muutakin kuin opiskelu. Kaikesta huolimatta tuntuu, että monenmoista olen syksyn ja talven aikana oppinut.

Yksi niistä on erilaisten tekstityylien kokeilu. Olen kirjoittanut mm. sadun kirjoja rakastavasta prinsessa Mimeliasta ja nyt meneillään olevalla draamakurssilla (jolla on lueskeltu tuota kuvassa näkyvää Käsikirjoittamisen taito -kirjaa) pitäisi saada elokuvakäsikirjoituksen aihiota aikaiseksi. Siinäpä sitä onkin tekemistä. Onneksi huomasin, että jo aiemmin visioimani dekkarin aihe taipuu hyvin tähän käyttöön.

Haku seuraaviin kirjoittamisen perusopintoihin näkyy muuten olevan 1.-15.4. eli jos kiinnostaa, sinne vaan hakemusta rustaamaan. Itsehän viime keväänä kuulin koko opinnoista kaksi päivää ennen hakuajan päättymistä ja sisään pääsin muistaakseni neljänneltä varasijalta...

Kommentit

  1. Mahtava saada luovuus ja ideat noin käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on! Ja parasta tässä tosiaan on se, että koska on deadlineja, on pakko kirjoittaa. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit