Tutiton

Kai sen nyt jo uskaltaa sanoa:

Meidän lapsemme ei käytä tuttia.

Viikko sitten minulla napsahti päässä. Tuntui, että aina on joku (teko)syy sille, miksei tuttivieroitusta voi aloittaa. Se alkoi ärsyttää niin paljon, että perjantai-aamuna minä leikkasin toisen tutin poikki ja piilotin toisen itseltäni ja Donilta.

Itu oli kummissaan. Selitin, että tutti on mennyt rikki, kylläpä on harmi. Voi voi. Päiväunille käydessä tutin tila alkoi kiukuttaa Itua kovasti. Vähän piti parkua, vähän enemmän viskellä rikkinäistä tuttia ja unieläimiä. Puoli tuntia se vei, sitten Itu nukahti. Toiset tirsat Itu nukkui kaupungilla kärreissä ja siellä ei tuttia ole enää muutenkaan kaivattu. Yöunille käydessä harmitti ehkä vartin verran.

Siinäpä se sitten melkein olikin, se pelätty tuttivierotus. Hyvin pian risa tutti hukkui jonnekin lelujen sekaan eikä sitä enää edes otettu unille mukaan. Yhtenä iltayönä vähän aikaa itketti unissa, mutta saattoi se johtua pienestä räkäisyydestäkin. Peukkua ja uninallen tassua on hetkittäin käytetty korvikkeena, mutta eivät nekään ole tainneet vakiintua käyttöön.

Joten, kuten sanoin, lapsemme on tutiton.

Kommentit

 1. Onnea tutittomuudesta! Meillä on alkanut peukalosta vieroitus. Kukauden sisään olisi tarkoitus imetyskin lopettaa. Nyt imetän kerran päivässä, joten sen suhteen menee hyvin. Peukku on hankalampi. Se kun on aina mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti teillä onnistuu peukusta erkaantuminen. Uskon kyllä, että on vähän vaikeampi vieroitus.

   Poista
 2. Meillä muuten esikoinen vieroitettiin tutista samalla tavalla. Leikkasin tutin rikki paljoakaan miettimättä, kun tulin pojan kanssa neuvolasta kotiin.

  VastaaPoista
 3. Hienoa! Onnittelut! Se kävi nopeasti ja kivuttomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän nopeasti ja kivuttomasti, pakko myöntää. :)

   Poista
 4. Olit sie aika hurja tutin särkijä. Tuota mietin et miten piilotetaan itselta joku tavara ;) Hienoa kuitenkin et se sujui noin helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistin tutin piiloon ja toivoin, että unohdan missä se on. :D

   Poista
  2. Heh. Olen mestari piilottamaan juttuja lähinnä pojalta, mutta siinä samalla itseltäni. Eilen vihdoin löysin ennen pääsiäistä kätkemäni pääsiaismunat tyhjästä silmätippa-ampullipakkauksesta.

   Poista
  3. Mutta tuohan on hienoa! Pääsiäinen jatkuu edelleen. :D

   Poista
 5. hyvä Itu!
  Meilläkin tutti vain katosi, joo. Löysin sen tänään työpaikaltani. Ehjäkin se on.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit