Vietävän Victoria

Tämä käsityön sankari yritti ommella lapselleen verhot.

Yritin kerrankin olla säästäväinen, sillä kangas maksoi huikeat viisi euroa kun sen joskus syksyllä ostin. Oikein sydäntä lämmitti kun ajattelin miten halvat mutta kivat verhot Itu saa!

Vaan eipä saa.

Lidlistä reilut kymmenen vuotta sitten ostettu Victoria-merkkinen ompelukoneeni päätti, että verhoja ei tule. Hän on jo aiemminkin harrastanut lankasöheröiden tekemistä, mutta nyt niitä tuli oikein liukuhihnalta. Kiristin sieltä ja löysäsin täältä ja säädin sieltä sun täältä, mutta söheröt olivat ja pysyivät.

Ei tullut verhoja.
Teki mieli käydä viskaamassa Victoria parvekkeelta, mutta otti niin paljon päähän, etten viitsinyt tehdä edes sitä.

Mun ompelut oli siinä. Piste.

Kommentit

 1. Kuulostaa hullulta, että minä kommentoin tähän, mutta... kerran minäkin yritin ommella verhoja, ja oma Eva-koneeni teki lankasotkuja ja minä kaikin tavoin yritin niitä estää, ja aina se vaan teki niitä. Ja mikäkö auttoi? Toisenlainen lanka, sitten toimi taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, langanvaihto taitaakin olla ainoa juttu mitä en kokeillut. Enkä kokeile. (Ehkä myöhemmin kun savu on laskeutunut.) Tuli ostoverhot.

   Poista
  2. mun happymatic päätti ettei tahdo enää tehdä siksakkia. Annoin hänen levätä kuukauden ja kas, Taas sujuu siksak. Kärsivällisyyttä siis.

   Poista
  3. Ei mulla mitään kärsivällisyyttä oo!

   Poista
 2. Paltenauhalla pärjää hyvin pitkälle. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan googlata. :)
   Mutta joo, mulla on tuosta kokemusta yksien verhojen lyhentämisen verran ja kokemus ei ole kauhean myönteinen.

   Poista
 3. Ihan samaa tehny miun husqvarnakin, ettei se merkistä ole kii. Mut tuo langannvaihto täytyy miunkin pitää mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sitäkin on kokeiltava. Ja neulanvaihto myös...

   Poista
 4. Heissan kaikki koneiden kanssa hermonsa menettäneet! Täällä myös yksi. Toinen asia, mikä noihin lankasöherryksiin voi vaikuttaa on neula. Joko se on väärän paksuinen kankaaseen tai sitten se on tylsä. jes, en minäkään ikinä vaihtannut, ennenkuin sen katkaisein. nyt olen asiasta viisaampi ja noin kahdeksan työtunnin jälkeen neula pitäisi vaihtaa. Auttaa asiaa ihan kamalasti.

  Toinen juttu on, että sinne puolakotelon tienoille keräytyy yllättävä määrä nukkaa. Joku aika kovaharjaksinen pensseli, esim öljyväripensseli, tai mikä vaan käy niiden nukkien poistamiseen.

  Nyt on siis ostoverhot, mutta kun savu on laskeutunut, niin voisit yrittää näitä juttuja koneen kanssa, ilman että on mitään paineita ommella jotain juttua valmiiksi. Sitten on kone valmiudessa kun seuraavan kerran poljinjalkaa kutittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Mama Elf, kiitos tästä kannustuspuheesta! <3
   Neulanhan olen vaihtanut ehkä kaksi kertaa, kun se on katkennut... Eli jos joskus saan rohkeutta ryhtyä konetta vielä kokeilemaan, neulanvaihto on edessä. Ja jos oikein jaksan ruveta hifistelemään, ehkä voisin tutkia myös sitä neulan sopivuutta kankaaseen... :)

   Mutta annamme savun hiipua vielä hetken aikaa, vaikka tokihan tässä on tullut jo kaikenlaisia ompeluideoita mieleen. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit