Harmaata massaa

Iltapäivälehdistössä on taas vaihteeksi taivasteltu erikoisia nimiä.

Minua tuossa (ja kommenteissa eritoten) järkyttää eniten ihmisten pöljyys. Että älä nyt vaan herrantähen anna lapselle erikoista nimeä, kun sitä saatetaan kiusata koulussa! Että ei pitäs kerjätä verta nenästään. Ollaan vaan pekkoja ja liisoja kaikki niin ei kellekään tuu paha mieli. Pistetään varmuuden vuoksi vielä samanlaiset vaatteetkin päälle, niin ei kukaan liikaa erotu massasta.

Onhan osa tuolla listalla mainituista nimistä vähintäänkin erikoisia, mutta ei se anna lupaa kiusaamiselle. Ihan niin kuin lyhyt hame ja kolmen promillen känni ei anna kenellekään lupaa raiskata. Tai takataskusta pullottava lompsa ei ole käsky poimia se omaan povariin.

Että milloinka se kuuluisa Suuri Yleisö sen mahtaisi hoksata. Että syy on aina siinä joka kiusaa (tai raiskaa tai pöllii) eikä siinä, jolla sattuu olemaan uniikki nimi tai paksummat silmälasit tai isoluisempi ruumiinrakenne. Toivottavasti siihen mennessä, kun Itu menee kouluun. Kaimoja kun tuskin luokalta löytyy.

Kommentit

 1. Ihan totta kirjoitat! Iso nenä tai nimi eivät saa oikeuttaa kiusaamista, ja ihan varmasti niitäkin lapsia joutuu kiusatuksi, joiden vanhemmat nimenomaan yrittivät keksiä neutraalin nimen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri. Kuten Hanna tuossa alla kommentoi, epätavallisuus alkaa olla aika tavallista jo. Että ihan yhtä hyvin kiusatuksi voi tulla oli nimi sitten Maija tai Adalmiina-Ulpukankukka. Kyllä ne kiusaajat aina syyn keksivät.

   Poista
 2. Semmosta mää, kun itsekin lueskelin aamulla (kyllä, tunnustan taas lukevani noita keskusteluja, joista joskus onnistuin pysymään erossa), että aika moni kiusaamisesta huomautteleva oli sellaisia, jotka ovat itse joutuneet nimensä vuoksi kiusatuiksi... ja maailma on menneestä ajasta muuttunut sikäli, että kaikkien suosituimpienkin etunimien osuus kaikista on alle kahden prosentin tasolla, kun taas Ilta-Sanomain jutun mukaan jopa viisi prosenttia annetuista nimistä on näitä yksittäistapauksia. Että semmonen megatrendi on se. Että epätavallisuus tavallistuu kovasti.

  Ei miul muuta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna on hyvä ja mölisee vaan. :)
   Joskus sitä ihminen kaipaa vähän verenpaineennostatusta ja silloin nuo keskustelut ovat ihan paikallaan... Epätavallisuuden tavallistuminen oli hiano toteamus.

   Poista
 3. Vaatteet on mun aatteet. Normcore on bueno in!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit