Sinistä ja pinkkiä

Uusi äitiyspakkaus on julkaistu.

Ja samalla on julkaistu tuhat ja kaksi mielipidekirjoitusta siitä, kuinka uusi(kin) pakkaus on niin poikamainen ja ei kyl tuu tytöllä tuota turkoosia/ruskeeta/oranssia/mitäliemilloinkin pidettyä ja voisko olla vähän tyttömäisemmät värit ja kyl se tyttö näyttää ihan pojalle jos sille ton turkoosin potkupuvun laittaa.

Tiedän. Minun ei pitäisi mennä lukemaan niitä keskusteluja kun tiedän jo etukäteen, että verenpaine siitä vain nousee. Silti aina menen ja aina jaksavat ihmetyttää joidenkin ihmisten rajoittuneet värinäkemykset. Kaiketi he sitten itse kulkevat jatkuvasti sukupuolensa "edellyttämissä" väreissä.

Meillä ei kuljeta, ja tyttöä myös työnnellään "poikien" vaunuissa. Naapurin muori nimittäin lasta näkemättä taannoin totesi, että "poikahan siellä tietysti on", enkä tiedä mihin muuhun kuin tummansinisiin vaunuihin hän sen päätelmänsä perusti.

Lapsen näkeminen tuskin olisi juurikaan avittanut sukupuolittamisessa, kun Itua ei siis mitenkään jatkuvasti pinkeillä röyhelöillä kuorruteta.

Kommentit

 1. Uskon että ärsyttää ne keskustelut. Kaikki eivät ymmärrä arvostaa ilmaiseksi saatua laadukasta äitiyspakkausta. Minusta SE on ärsyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuokin vielä! Oikeasti sillä pakkauksella pääsee aika pitkälle kun kaikki täkit, pyyhkeet ja makuupussitkin sieltä löytyy.

   Poista
 2. Voihan värikoodatut lapset! Ystäväni pojalla oli ala-asteikäisenä ongelma, kun hän sattui pitämään oranssista ja se (tietenkin) miellettiin tyttöjen väriksi. Ja koska minulla ei ole lasta, niin en tietenkään saisi räksyttää ;)
  Matkatar sanoi hyvän pointin ja eihän sitä pakkausta ole pakko ottaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan toki saat lapsetonnakin räksyttää, täällä ainakin. :)

   Hollannin jalkapallomaajoukkueessa on sitten varmaan vain tyttöjä... Tämä nyt näin ensimmäisenä tuli mieleen aiheesta "oranssi on tyttöjen väri". :)

   Poista
  2. Voi äitiyspakkaus! Minusta värit on kivemmat kuin tässä edellisessä 2013 pakkauksessa. Sen verran värirajoittunut minä olen, että minusta oranssien potkuhousujen kanssa on hankala käyttää muuta kuin valkoista (tai vaatteessa esiintyvää muuta väriä). Ja koska valkoisia bodyjä ym. on vaatekaapissa suht vähän, ainakaan alkuperäisessä värissään (ai miten niin täälläkin opetellaan soseiden syöntiä), niin oranssit vaatteet tahtoo jäädä vähemmälle käytölle... Muut värit ovat kyllä ihania.

   Poista
  3. Turkoosi sopii mun mielestä oranssin kanssa tosi hienosti. Tai vaikka pinkki. :)
   Ja on muuten kivemmat värit tässä uudessa. Tuossa viime vuoden pakkauksessahan taisi olla se pissankeltainen pussilakanakin. Hyh.

   Poista
 3. Kävin ostoksilla meidän ekaluokkalaisen pojan kanssa. Hän valitsi itselleen pinkin hupparin ja pinkit college-housut. Poika halusi ne koulun väriviikkoa varten, mutta on nyt käyttänyt niitä muutenkin. (Ei tosin yhtä aikaa.) Varmaan kyllästynyt ainaiseen harmaaseen ja muihin tummiin väreihin, joita suurin osa vaatteista on. Mä saan näppylöitä tyttöjen/poikienväri-jutuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä aina ilahdun niin kovasti näistä ekaluokkalaisesi kaltaisista ihmistaimista, jotka uskaltavat kulkea omia polkujaan. <3

   Poista
 4. Hihii, meilläkin naapurit luulivat aika kauan, että Ellubon poika - meillä kun on vihreät vaunut ja alkukuukaudet vielä vihreä-valkoinen haalari! :D

  Mie en usko tyttö-poika -väreihin, tytöllekin sinistä ja pojille punaista, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vihreä on aika jännä, koska en itse sitä ainakaan mieltäisi poikaväriksi. Mutta toisaalta kun en nyt oikein miellä mitään muutakaan väriä, niin on ehkä vaikea samaistua. :)

   Poista
 5. Kivempi tosiaan tää uusi pakkaus, kun se viimevuotinen. Väreistä samoilla linjoilla kun muutkin kommentoijat. En ymmärrä miksi pitää erikseen lokeroida tyttöjen ja poikien värit.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit