Syöttökuuri

Juuri kun luuli alkaneensa ymmärtää ihmistainta, koitti yksikuukautisneuvola ja saimme tietää, että lapsosen paino ei ole noussut mihinkään.

Itu on vaikuttanut koko ajan kohtuullisen tyytyväiseltä lapselta, joten painon paikallaan pysyminen tuli aika lailla yllätyksenä. Ilmeisesti ajoittainen levottomuus ja imetyksen aikana riehuminen onkin johtunut ruoan vähyydestä eikä ilmavaivoista, kuten me olimme tulkinneet. Koska tankkauspiste on ollut melko lailla rajoittamattomasti auki, pitänee kai vain uskoa, että maitoa ei tule tarpeeksi. Taas yksi seikka, jonka johdosta voi tuntea itsensä huonoksi äidiksi.

Onneksi kyseessä ei kuitenkaan ole mitään, mitä ei imetyksen päälle annetulla lisämaidolla saisi korjattua. Viikon päästä nähdään, onko "syöttökuurista" apua.

Kommentit

 1. Huonoksi äidiksi? Toivottavasti et ole tosissasi! Ei se ole huonon äitiyden merkki millään tavoin! Joidenkin kehot vain eivät tuota tarpeeksi maitoa eikä se liity äitiyteen millään tavoin. Yhtälailla voisi sanoa, että esim. suorahiuksiset ovat huonompia ihmisiä, koska hiukset eivät osaa kihartua.
  Nimim. synnäriltä lähtien menty korvikkeella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi en ollut ihan täysin tosissani, vaikka monesta paikasta saakin sellaisen kuvan, että imetyksen onnistuminen on hyvän äitiyden mittari. Tärkeintä on kuitenkin se, että vauva saa ruokaa ja kasvaa. Eiköhän siitä ihan täysipäinen tule vaikka pullomaitoa saakin.

   Poista
 2. Toisilla lapsilla myös paino nousee hitaasti ja heistä kasvaa ihan tavallisen kokoisia ihmisiä. Pituuskasvu on plajon tarkeämpää. Luultavasti teidän tapauksessa lisäruoka on tarpeen. Ei kaikilta tule tarpeeksi maitoa se on ihan biologinen fakta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on lisäruoka ainakin uponnut lapseen, joten näköjään se tarpeeseen tulee. Ehkä se painokin saadaan nyt pituuden ohella nousuun.

   Poista
 3. http://terveysnetti.turkuamk.fi/perhenetti/imetys/ongelmia/ei_riita.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tässä onkin hassua, että imuote on hyvä, vaippoja kastuu tarpeeksi ja vauva syö usein ja on koko ajan ollut ihan virkeä. Eli näillä kriteereillä maitoa pitäisi tulla tarpeeksi. :\

   Poista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit