Peiton alla


Tänään on ompelukone käynyt kuumana.

Sain illalla ommeltua kaksi lakanaa pinnasänkyyn, tänään jatkoin pussilakanalla ja reunapehmusteella. Lakanat ja pussilakana syntyivät yhdestä ns. normaalikokoisesta Ikean pussilakanasta, joka tarttui mukaan lähikirpparilta muutamalla eurolla. Reunapehmuste puolestaan on ommeltu Ikean Evalena-kankaasta ja pehmusteena siinä on ohutta vanulevyä. Reunapehmusteesta tuli ehkä pari senttiä liian pitkä, mutta lyhentäminen ei ole enää tässä vaiheessa vaihtoehto. Pistetään vaikka noita kiinnitysnaruja lisää, niin pysyy paremmin paikoillaan.

Minähän myös hiukan teippailin pinnasänkyä, sillä tein molempiin sisäpäätyihin raidan Teippitarhan karhuteipillä. Kun sängyn pohja on noin ylhäällä, jäävät teippiraidat pehmusteen alle piiloon, mutta eivätköhän ne sieltä vielä näkyviinkin tule.

Lopuksi on pakko todeta, että ei, minä en aio jättää vielä tässä vaiheessa sänkyä nukkumavalmiiksi.

Kommentit

 1. Ja kohta (no, jonkun kuukauden päästä) noi on oksennettu, kakattu ja pissattu ihan likaisiksi.

  (Sori. Toi oli eka ajatus mikä mulle tuli mieleen noita ihanan herkullisia värejä katsoessani, ja pakkohan se tietty oli päästää kommenttilaatikkoon...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat olla valitettavan oikeassa. :\
   Et sillä tapaa tuo hiiri on aika miellyttävä nukkuja. Käytännöllisintä olisi varmaan verhota koko sänky jollain muovitetulla froteella... :)

   Poista
 2. Voihan sänky pysyä pitkäänkin just noin siistinä kun kuvassa ja hiirikin mahtuu hyvin nukkumaan. Jos teidän vauva viihtyy vain tissi suussa sun kainalossa. Siinä tapauksessa kannattaa suunnitella oman sängyn vuoraamista muovilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio tuokin. Pistetään siis ostoslistalle myös parivuoteen kokoinen muovitettu frotee... :)

   Poista
 3. Oiiii miten ihana sänky! Kyllä siellä kelpaa kölliä! Mie kanssa oon tykänny tehdä noista Ikean lakanoista lapselle pussilakanoita. Siinä aikuisen versiossa menee hermot, kun ne saumat kiertää, mutta pienessä ne ei haittaa. Ja ei, ei ne välttämättä ole oksennuksessa / kakassa =D Meillä ehkä kaksi kertaa ollut puklussa tyynyliina. Ja tottakai olen vuorannut sen sillä froteella, kun eihän sitä koskaan tiedä. =D Niitä muuten saa Ikean lastenosastolta halvalla! Siis froteita. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oon itsekin yllättävän tyytyväinen lopputulokseen. :)
   Minä jotenkin järkytyin valmiiden vauvojen/lasten pussilakanasettien rumuudesta ja hinnasta, joten oli vähän pakko ruveta itse niitä vääntämään. Toinen iso pussilakana odottaa vielä työstämistä, mutta toisaalta se sopisi myös mekkokankaaksi...

   Poista
 4. Kyllä on söpön näkönen peti. Hiirulainen taitaa olla siun ikiä, muistanko oikein?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein muistat. Tai ainakin niin minulle on kerrottu, että siskoni on tuon hiiren tehnyt kun olin itse vielä pieni pötkylä. :)

   Poista
 5. Suloinen peti ja hauskat pallolakanat! Minulla on ainakin vauva-ajalta todisteena ihan puhtaita peti vaatteita, joten onneksi pesukone taitaa viedä suurimmat liat pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Pesukoneen voimaan luotamme, vaikka sitten useamman kerran päivässä.

   Poista
 6. Haha. :D Meillä ei ainakaan ole mennyt lakanat miksikään. Tarpeeksi vain niitä, niin saa vaihdettua. Meillä nukkuu J (lähes 3kk) vielä poikittain sängyssä, kun mahtuu ja toisessa päässä on pehmolelut ja lakanalaatikko, niin saa nopeasti keskellä yötäkin vaihdettua. Ja aluksi kuukauden verran nukkui äitiyspakkauksessa. :) Tyynyliina estää lakanoiden sotkeentumista puklujen kohdalla. Ja lakanat menee tässä vaiheessa vaihtoon vain, kun vaippa on falskannut, ainakin meillä.
  Nätti sänky kyllä ja senkus laittelet nätiksi ja jätät niin. Kivahan tuollaisia on katsella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, tuo olikin hyvä vinkki, että tyynyliina pukluherkimmälle alueelle. Eipä ollut tullut mieleen. Äitiyspakkaukseen Itukin on tarkoitus aluksi laittaa koisimaan, sillä tuo sänky tuntuu hirveän isolta. Sitä en oo muuten vielä "sisustanutkaan"... :)

   Poista
  2. Ja tietty se muovilakana pyllyn kohdille, niin ei ole patja märkänä. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit