It's a free ride when you've already paidEilen alkoi uusi uljas lukuvuosi tiedekuntamme evakkotiloissa, mikä minun tapauksessani tarkoittaa puolen kilometrin koulumatkan venähtämistä viiteen kilometriin. Rovaniemen kaupunki on toki ollut kannustava ja tarjoaa tämän vuoden alusta yliopisto-opiskelijoillekin bussilipun hintaan 26 euroa kuukaudessa, mikä ei ole paha. Mutta bussivuorot... noh, se varmaan kertoo jotain, jos kaupungin julkista liikennettä koskevilla nettisivuilla todetaan toisessa kappaleessa, että "työmatkaliikunta on kätevä tapa huolehtia kunnosta"...

Mutta mitä on tehnyt alma materimme? Se on järjestänyt meille kolmesti päivässä ilmaisen bussikuljetuksen eri yksiköiden välille! Tätä minä jo kutsuisin palveluksi ja opiskelijoiden huomioimiseksi. Ja vaikka kuljetukset eivät menekään sillä sekunnilla kuin itse toivoisi, niin ennemmin sitä odottaa luentojen alkua lämpimässä Amican kahvilassa kuin palelee bussipysäkillä tai tarpoo jalan hankien läpi. Etenkin kun vielä toistaiseksi oikotie Kemijoen yli on, sanottaisiinko, hiukan epästabiili.

Vaikka miun mielestäin myös tuo rautasilta on epästabiili, mutta se johtuukin siitä, etten pidä siltojen ylittämisestä etenkään kävellen. Ja etenkään jos siellä on vettä alla. Ikävän usein näin on.

Kommentit

 1. Minä lukaisin otsikon aamulla, ja ennustan, että soi koko päivän päässäni.

  VastaaPoista
 2. Sori. :) Jos lohduttaa, se soi minunkin päässäni koko päivän.

  VastaaPoista
 3. Tuota siltaa tuli pyöräiltyä ja käveltyä Rovaniemiajoista ekat puoltoista... olihan se creepy. Bussihommat ei oo ilmeisesti kehittyneet edelleenkään... multa hajos pyörä ja kuljin muutaman viikon bussilla. Jos aamulla myöhästyi, meni seuraava tunnin päästä :D Ja jos koulua oli vain aamupäivä, saatto tulla omalomapäivä kokonaan :D
  Oh, good times anyway.

  VastaaPoista
 4. Kovasti kuulostaa siltä, että bussiliikenne on pohjimmiltaan samassa jamassa edelleen. Katsotaan kuinka paljon mulle keväällä noita omalomapäiviä kertyy. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit