198/365 Jo vuotaa maahan suven tumma veri
Minähän en yleensä löydä kirpputoreilta juurikaan mitään mainitsemisen arvoista. Pari päivää sitten tein kuitenkin löytöjä. Kun olin lapsi, mökillä juotiin aina tuommoisista kielolaseista. Joten pitihän niitä ostaa, kun vastaan tulivat. Niitä voi sitäpaitsi hyödyntää hääpaikan koristeluissa, kuten Donille ostosta perustelin.

Lisäksi mukaan tarttui kaksi ikivanhaa kirjaa. Toinen on V.A. Koskenniemen Sydän ja kuolema vuodelta 1919. Sen kirjan omistaja on omistuskirjoituksen mukaan saanut "20 vuotispäiväni muistoksi Karin Bäcklundilta ja Ketty Rainiolta". Toinen opus on ruotsalaisen Esaias Tegnérin Frithiofs Saga. Kirjassa ei lue painovuotta, mutta kanteen on kirjan entinen omistaja Forsström kirjoittanut nimensä lisäksi vuoden 1877, jos oikein tulkitsen. Wikipedia tiesi kertoa, että viikinkisoturi Fritiofin elämänvaiheista kertova kirja on kirjoitettu vuonna 1872. Hyvin jännittävää!

Se, mitä noilla kirjoilla teen, on suuri mysteeri. Mutta ah niin kovin kauniita ne ovat!

Kommentit

  1. Meillä on perintönä tullut 2 virsikirjaa, toinen 1600- ja toinen 1700-luvulta. Hienoja kirjoja, mutta mitä niille tehdään, miten niitä säilytetään yms...?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit