Painohommia

Maanantaisesta hummailustani huolimatta ehdin vallankin hyvin mukaan hiihtoloma- eli projektiviikon kankaanpainokurssille. Eilinen meni valotuskaaviota (kuva 1) tehdessä ja emulsioilla läträtessä. Tänään pääsin jo sekoittelemaan värejä (kuvat 2 ja 3) ja peräti painamaankin (kuvat 4 ja 5).

Itse painamisessahan ei kauaa nokka tuhise, paitsi tietysti jos on joku monivärinen ja monimutkainen kuva. Koska en itse ole koskaan aikaisemmin tehnyt mitään tällaista, otin mahdollisimman yksinkertaisen kuvan, että saan jotain aikaiseksikin. Kuva on jatkojalostettu elävän mallin tunnilla tekemistäni piirustuksista.


Painetuista kankaista oli vähän vaikea ottaa järkeviä kuvia kun ne olivat kuivumassa, etenkin kun en jaksanut isoa Canonia raahata koululle likaantumaan. Mutta katsotaan sitten kun (jos) saan joskus kankaista jotain aikaiseksi. Tyynyjä ja kauppakasseja nyt ainakin suunnittelin tekeväni.

Kokonaisuudessaan kurssi on ollut erittäin mukava, vaikka työtilat voisivat olla suuremmatkin. En tiedä teenkö tälläkään taidolla tulevaisuudessa mitään, mutta hauskaa on ainakin ollut. Hauskaa ja väsyttävää.

Kommentit

Suositut tekstit