Helpot yöt

On se kiva kun lapsi kasvaa, nukkuu paremmin ja yöt on helpompia.

Tai sitten ei.

Itu, joka yhdeksänviikkoisesta on tainnut nukkua enemmän täysiä kuin vajaita öitä, päätti viime yönä pitää yöravit. Ensin ulistiin sängyssä puoliunessa ja rauhoituttiin heti kun joku meni huoneeseen. Ja sama uudestaan. Ja uudestaan. Sitten aloitettiin varsinainen ravaaminen. Itu tepsutti vuoteestaan meidän huoneeseen, palasi kyllä saatettuna kiltisti takaisin omaan petiinsä, mutta toisti vaelluksensa monesti. Ja tietysti juuri silloin, kun olimme alkaneet vajota takaisin uneen. Muistelen myös, että vain isi kelpasi saattajaksi.

Melkein kolme tuntia siinä taisi mennä, joten olokin on sen mukainen.
Onneksi, onneksi, on Idun kerhopäivä, ja onneksi Itu jäi sinne virkeänä ja hyväntuulisena.

Minä en ole kumpaakaan, joten en vieläkään raportoi kymmentuntisesta junamatkasta taaperon kanssa taikka mummilalomailusta. Kattellaan niitä sitten syksymmällä.

Kommentit

 1. Nythän on selkeästi mahdollista, että jos olette olleet tuolla reissussa, niin Itu reagoi paluuseen. Pienille tulee näitä erinäisiä vaiheita ja vielä moneen kertaan. Jos tilanne äityy oikein hankalaksi voi hänen sänkynsä vaikka hetkeksi siirtää teidän huoneeseenne. Saa kaikkia nukkua paremmin. Kyllä se paluu sitten omaan tilaan taas onnistuu kun on sen aika. Pienille tulee kaikenlaisia pelkovaiheita ja painajaisunivaiheita, jolloin nukkuminen häiriintyy. Toivotaan, että ensi yö on parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan, että ensi yö on parempi. On kyllä mahdollista, että Itu reagoi kotiinpaluuseen. Mummilassakin oli vähän samanlaista hässäköintiä havaittavissa. Niin kauan kun nukuimme kaksin samassa huoneessa, Itu nukkui kuin enkeli. Sitten kun isi saapui ja liittyi nukkumaseurueeseen, alku yöhulinointi. Ilmeisesti joku ikävöintireaktio, joten voihan se nytkin olla jotain sellaista.

   Samaan huoneeseen emme mahdu nukkumaan, mutta viime yönä Idulle tarjottiin mahdollisuus nukkua meidän välissämme. Siihen hän ei kuitenkaan suostunut.

   Hohhoh, kuka näitä ymmärtää...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Isihän se meillä ekana aina herää... Mutta toisaalta tarttee myös vähemmän unta kuin minä. Kai tuo tajuissaan on. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit