Minä olen luomakunnan kruunu, ei kukaan minua estää voi

Luomakunnan kruunuhan on oululainen autoilija.
Ainakin omasta mielestään.

Muun muassa se keski-ikäinen Herra Mulkvisti, joka tänään aika minuutilleen kello 11.15 yritti ajaa lapseni rattaiden päälle suojatiellä Kajaaninkadun ja Rautatienkadun risteyksessä.

Tai se punaisen Audin kuljettaja, joka kesällä teki jännän ohituksen. Mieheni oli pysähtynyt suojatien eteen laskeakseen tien reunassa odottavat lapset yli ja mitä tekee audikuski. Painaa kaasua ja polkaisee vasemmalta ohi!

Tai se kaksivärisen auton nuorehko mieskuski, joka kehtasi näyttää keskaria. Tällä kertaa Don hidasti lähestyessään risteysalueella olevaa suojatietä, jonka äärellä kaksi lasta pyörineen odotti ylipääsyä. Autoileva sankarimme saapui risteykseen oikealta, kolmion takaa, ja koukkasi tielle Donin eteen, puikahtaen suojatien yli lasten välistä. Ja näytti sitä keskaria kun Don antoi palautetta äänimerkin muodossa.

Kysyn vaan, että mistä näitä ihmisiä tulee?
Kuka synnyttää ja kasvattaa ja "opettaa" ajamaan nämä älykääpiöt, jotka mun puolestani voisi viedä saunan taakse?

Kommentit

 1. Näitähän riittää valitettavasti muuallakin kuin Oulussa. Viimepäivien surullisin esimerkki osui lähelle omien lasten kulkureittejä. Ei pysty ymmärtämään.

  T: vakkari taustatirkistelijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä pysty ymmärtämään vaikka ainahan niitä selityksiä löytyy. Toivottavasti sinun lapsesi ovat kunnossa nyt ja tulevaisuudessakin.

   Poista
 2. Aaargh, kaikilla idiooteilla sitä onkin kortteja. Tuota on nähty täälläkin ja ikinäikinäikinä en ylitä tietä kurkkaamatta sen kiltisti suojatien ääreen pysähtyneen auton taakse. Liian usein sieltä tulee joku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita toisen auton takaa tulijoita on kyllä nähty, vähän joka kaupungissa. Miten vaikea sekin liikennesääntö on oppia?

   Poista
 3. Joopa joo. Ja sittenhän näistä uutisoidaan aina niin, että "auto ajoi päälle", "auto ajautui" tai "jalankulkija jäi auton alle". Se autonkuljettaja ikään kuin ulkoistetaan tilanteesta tahdottomana hahmona, joka vain ajautuu auton mukana tilanteisiin...

  Mulle tossa pari kuukautta sitten yksi auto soitti torvea, kun ylitin autotien JALAN SUOJATIETÄ pitkin. Arvaa näytinkö sentteriä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan tuo autoilijan ulkoistaminen! Vissiin tekniikka kehittynyt niin pitkälle, että ei voi pieni ihminen tietää mitä se auto milloinkin tekee...

   Luulen että olen itsekin ollut tuollaisessa tilanteessa, jossa suojatiellä on pitänyt keskari laittaa ojoon. Että niiku oikeesti. Hyvin vaikea käsittää.

   Poista
  2. Jos moottoripyörä tekee saman, on se motoristin vika. Rasistista! Mutta ihan oikeaa pohdintaa. Täähän on parempi kuin kaksplus ja vauvafii yhteensä :)

   Poista
 4. Ei todellakaan ole pelkkä oululainen piirre. Nykyautoilijat ovat jostain syystä yleisimmin juuri tuota väkeä. Poikani pysähtyi myös tässä yhtenä päivänä suojatien eteen (tyhjä) jonon viimeisenä autona, ettei pysähdy suojatien päälle ja kolme autoa ajoi sukkana ohi ilman pienintäkään ajatusta hidastuksesta. Kyllä alkoi pelottaa. Ja joka aamu pimeässä kauhistelen sitä vauhtia millä mennään vaikka lapsia on paljon liikkeellä. Ei sitä pientä tahdo sieltä tien sivusta nähdä, vaikka sillä olisi heijastinkin. Tämä liikennekurin höltyminen on mielestäni vain seurausta tästä kaikesta vallalla olevasta välinpitämättömyydestä joka meillä nykyisin vallitsee. Toisista ei ole väliä, kunhan omat asiat ovat hyvin ja olen ensimmäinen ja nopein. Huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä niin samaa mieltä kanssasi siitä, mistä tämä ilmiö johtuu. Minäminäminä-ajattelu on kyllä semmoinen aikamme ilmiö, mistä tahtoisin eroon. Kaikilla elämän alueilla.

   Liikenteessä juuri noiden pienten liikkujien kohtalo hirvittää eniten, aika aseettomia ovat siellä, vaikka itse liikennesääntöjä noudattaisivatkin.

   Poista
 5. Pari kertaa olen ollut todistamassa samassa kohtaa, miten joku kiireinen on koukannut suojatien keskikorokkeen toiselta puolelta - siis vastaantulevien kaistalta, kun ei muuten ole suojatien kohdalle pysähtyneen auton ohi päässyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan järkyttävää! En olisi uskonut, että ihan noin törkeää käyttäytymistä on, mutta näköjään on kaikki mahdollista. :O

   Poista
 6. Oulusta. Ei meillä Espo.. siis Sisiliassa tuommoista.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit