Raikasta ja modernia

Minä olen yhdyssanapoliisi. Äidinkielemme oikeinkirjoituksen vankkumaton kannattaja, joskin myönnän, etten itsekään ihan täydellisesti aina osaa kirjoittaa. Mutta ne yhdyssanat ainakin. Töissäkin lisäilen seinillä oleviin tiedotteisiin puuttuvia välimerkkejä...

Tästä syystä järkytyin sydänjuuriani myöten, kun näin oheisen kirjan kirjakaupan alehyllyssä. Järkytyin niin kovasti, että lähetin aiheesta palautetta kustantamoon. Ja mikä oli vastaus?

Vastaus oli tämä:
"Olen pahoillani, että Opiskelijan keittokirjan kannessa tehty ratkaisu on tuottanut mielipahaa. Kyse on tosiaankin tietoisesta ratkaisusta, joka ei ole kovinkaan harvinainen nykyisessä kansisuunnittelussa. Kaltaisineen kansi on herättänyt kahdensuuntaisia reaktioita -- jotkut ovat pitäneet sitä raikkaana ja modernina, toiset levottomana ja häiritsevänä. Pyrimme ottamaan lukijoiden mielipiteet huomioon kirjojemme yksityiskohtien suunnittelussa, mutta näkemyksiä on monenlaisia, eivätkä kaikki niistä voi toteutua kaikissa kirjahankkeissa."
Veti aika sanattomaksi.

Kommentit

 1. Täytyy kyllä sanoa, että tuo on jo häiritsevän näköinen kansi.

  VastaaPoista
 2. Onko opiskelija muka yhdyssana? Perusosa "kelija" ja määriteosa "opis"? Vai miten?

  VastaaPoista
 3. Mielipahaa... Voi tsiisus.

  Olethan sä muuten huomannut telkkarissa ne l'Orealin mainokset, joissa puhutaan tummista silmänaluksista? Sekin on varmaan vaan jotain nykyistä mainossuunnittelua, jossa kaikkia vaan ei voi miellyttää sillä, että puhuttaisiin kieliopillisesti oikeata suomea. ;D

  VastaaPoista
 4. Kenkä, kaukana raikkaasta ja modernista siis...

  Anonyymi, sen kun tietäisi. Tässä kohtaa nähtävästi on aukko yhdyssanaosaamisessani. :)

  Tiina, olen pahoillani (tai en oikeastaan...), mutta mulla ei ole telkkaria. Olen siis säästynyt l'Orealin (ja monen muunkin tahon) ihQuilta mainoksilta.

  VastaaPoista
 5. Ei telkkaria!!! Oot luonnonoikku!
  Mutta älä suotta ole pahoillasi. :D

  VastaaPoista
 6. Joo, tiedän, että olen friikki... :)

  VastaaPoista
 7. tuosta kannesta huomaa kuinka hankalaa se tavuviiva on laittaa joskus sanoihin

  VastaaPoista
 8. "Nyky Suomeksi" tuo olisi pitänyt kirjoittaa opis kelian keittokirja.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit