Päivä Helsingissä

Viimeiset pari viikkoa ovat menneet totutellessa työntekoon. Tai lähinnä siihen, että olen oikeassa paikassa (leimaamassa itseäni sisään) oikeaan aikaan (kun työvuoro alkaa). Yllättävän hankalaa, kun sitä ei ole vähään aikaan tarvinnut tehdä.

Lauantaina sain yllätysvapaan, joka tuli käytettyä Donin sekä M&J:n kanssa Helsingin retkeen. Ennakko-odotuksista poiketen emme edes kastuneet, vaikka "hiukan" kylmää ja tuulista pääkaupungissa olikin. Syynä kotimaanmatkailuun oli Helsinki-päivä, jota vietimme mm. katselemalla sambakulkuetta Senaatintorilla, tutustumalla design-markkinoiden tarjontaan Espan puistossa, herkuttelemalla Fazerin kahvilassa sekä kiipeämällä Erottajan paloaseman torniin.

Hautakivinäyttely Vanhassa kirkkopuistossa jäi ikävä kyllä näkemättä, sillä kivet roudattiin sieltä pois jo neljältä, vaikka näyttelyn piti jatkua kuuteen asti. Melkoinen pettymys.

Helsingissä on sambattu jo 20 vuotta ja tänä vuonna höyhenet sen kuin pöllysivät hirmuisessa tuulessa. Tunnelma oli muuten kuitenkin vallan mainio.

Fazerin kahvilasta löytyi törkeän ihania herkkuja.

Erottajan vanha paloasema on vallan komea rakennus. Samaa en voi sanoa laitoksen palomiehistä, sillä heitä oli paikalla kovin vähän kattavaa otantaa ajatellen. Mikä oli ehkä pienehkö pettymys, olivathan Don ja J saaneet ihailla naiskauneutta sambakulkueessa. Epäreilua, sanon ma.

Maisemat paloaseman tornista olivat aikamoisen upeat. Siellä näki Helsingin ihan uudesta vinkkelistä.

Kommentit

  1. Kiva päivä kivassa seurassa ja sääkin lähes suosi, joten kantsi tosiaan saapua ja kierrellä armaan kotomaamme pääkaupunkia. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.

Suositut tekstit